Kartoffel-frittata med pølse og ristede svampe
Hovedretter

Kartoffel-frittata med pølse og ristede svampe

Lav skæg med æg og opgradér den klassiske omelet med svampe, kartofler og krydret pølse. Her får du opskriften på kartoffel-frittata med pølse og ristede svampe

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g blandede svampe
olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
1 løg
400 g bagekartofler
200 g krydret pølse, f.eks. merguez eller chorizo

FRITTATA

6 æg
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

50 g rucola
4 skiver rugbrød

Opskrift - sådan laver du kartoffel-frittata med pølse og ristede svampe 

 
1. Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Svits dem i olie på en pande. Krydr med salt og peber, og lad svampene blive gyldne. Læg dem til side på en tallerken. Pil løget, og skræl kartoflerne. Skær begge dele i meget tynde både. Svits løget i olie på en pande. Tilsæt kartoflerne, og lad dem småstege ved svag til middel varme i 20 minutter, til de er møre, og løgene er bløde. Skær pølsen i skiver, og rist dem let sprøde på en anden pande, der kan tåle at komme i ovnen.
 
2. FRITTATA: Tænd ovnen på 220°. Pisk æg, salt og peber sammen i en skål. Vend svampe, løg og kartofler sammen med æggemassen. Hæld blandingen på samme pande som pølserne. Tryk det hele godt sammen med en ske, og bag panderetten i ovnen i 25 minutter, til overfladen er fast og gylden.
 
3. SERVERING: Skyl og tør rucola; anret den på et fad, og servér det til den ovnbagte frittata sammen med ristet rugbrød.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marokkanske oksespyd med sød kartoffelsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Spinat-lasagne med pesto og linser – Få opskriften her

Onsdag: Boller i selleri – Få opskriften her

Fredag: Coq au reisling – Få opskriften her