Hovedretter

Gulerodsvafler med avocado, rødløg og røget laks

Vafler til aftensmad! Har du ikke et vaffeljern, kan dejen også steges som pandekager. Her får du opskriften på gulerodsvafler med avocado, rødløg og røget laks.

Tilberedelsestid: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4-5 gulerødder
200 g grovvalsede havregryn
4 æg
6 dl mælk
1 tsk. Bagepulver
Salt og peber
Olie til stegning

Topping:

2 modne avocadoer
1 rødløg
250 g røget laks i skiver
200 g cremefraiche 18 %
1 bundt brøndkarse
Salt og peber

Opskrift – sådan laver du gulerodsvafler med avocado, rødløg og røget laks

Skræl og riv gulerødder. Blend havregryn til groft havremel i en blender eller foodprocessor. Pisk æg og mælk sammen i en skål med et piskeris. Tilsæt revne gulerødder, havremel, bagepulver, salt og peber, og pisk det godt sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i 15 minutter.

Tænd ovnen på 150°. Opvarm vaffeljernet med lidt olie, og hæld ca. 1 dl dej på pladen. Bred dejen godt ud, og luk låget. Steg vaflerne, til de er gyldne og gennembagte. Gentag med resten af dejen, indtil du har 6-8 vafler i alt. Hold dem varme i ovnen undervejs, evt. under et stykke alufolie.

Topping:
Flæk avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadokødet i skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Del dem i ringe. Top gulerodsvaflerne med avocado, rødløg, røget laks og cremefraiche, og pynt med skyllet brøndkarse. Krydr med salt og peber, og servér straks.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Risotto med butternutsquash, spinat og pancetta – få opskriften her

Tirsdag: Ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål – få opskriften her

Onsdag: Meatball-sandwich med tomatsauce og rucola – få opskriften her

Torsdag: Bagt pasta med aubergine, svampe og mascarpone – få opskriften her