Hovedretter

Glaseret lakseside med bagte gulerødder

Der skal ikke meget til for at få laks til at smage fantastisk, men denne marinade tager smagen til et helt nyt niveau. Vær opmærksom på at laksen skal hvile min. 30 minutter (gerne op til 24 timer). Her får du opskriften på glaseret lakseside med bagte gulerødder

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 50 min
Tid i alt: 1 t og 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

800 g fersk lakseside
3 spsk. ahornsirup
1 spsk. olivenolie
2 tsk. dijonsennep
½ usprøjtet citron
1 håndfuld frisk rosmarin

BAGTE GULERØDDER

1 kg gulerødder
2 spsk. olivenolie
salt og peber
½ dl mandler
50 g frisk gedeost
50 g rucola

Opskrift - sådan laver du glaseret lakseside med bagte gulerødder 

Hviletid, laks: 30 minutter (gerne op til 24 timer)
 
1. GLASERET LAKS: Læg lakse­siden med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad. Pisk ahornsirup, olie, sennep, fintrevet citronskal, friskpresset citronsaft og finthakket rosmarin sammen. Smør blandingen oven på laksesiden, og sæt den på køl i mindst 30 minutter (gerne op til 24 timer).
 
2. BAGTE GULERØDDER: Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødder, flæk dem, og læg dem i et ovnfast fad. Vend dem med olie, krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 45 minutter, til de er møre. Drys mandler over, og lad dem riste med i yderligere 5 minutter. Smuldr gedeost over gulerødderne, og drys med skyllet rucola­salat lige inden servering.
 
3. GLASERET LAKS, FORTSAT: Bag laksesiden i ovnen i 10 minutter samtidig med gulerødderne. Tag fadet ud, og pensl overfladen med marinaden fra bunden af fadet. Bag laksen i ovnen i yderligere 10 minutter. Servér med de bagte gulerødder.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kylling a la Toscana - Få opskriften her

Onsdag: Risotto med bagte og syltede radiser - Få opskriften her

Torsdag: Tacos med krydrede rejer og jordbærsalsa - Få opskriften her

Fredag: Kalvefrikassé med sommergrønt - Få opskriften her

 
Læs mere om: