Risotto med bagte og syltede radiser
Aftensmad

Risotto med bagte og syltede radiser

20. juni 2019Opdateret 9. april
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Giv en klassisk risotto et smukt pink look ved at toppe den med både syltede og bagte radiser. Her får du opskriften på risotto med bagte og syltede radiser
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og peber
  • 4 dl risottoris (eller grødris)
  • 2 dl hvidvin
  • 1½ l hønsebouillon
  • 50 g parmesan
  • rød skovsyre til pynt

SYLTEDE RADISER

  • 1 bundt radiser
  • 1 rødløg
  • 2 dl lys eddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 2 laurbærblade

BAGTE RADISER

  • 1 bundt radiser
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Opskrift - sådan laver du risotto med bagte og syltede radiser

1. SYLTEDE RADISER: Rens radiser, og skær dem i papirtynde skiver. Pil rødløg, og skær det i papirtynde både. Bland radiser, rødløg, peberkorn og laurbærblade i et sylteglas. Giv eddike og honning et opkog i en gryde, og hæld det i sylteglasset. Lad det køle af, inden syltetøjsglasset lukkes. Stil glasset på køl, og lad det stå i mindst 30 minutter inden servering. 2. BAGTE RADISER: Tænd ovnen på 175°. Rens radiser, og flæk dem på langs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er let gyldne. 3. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde. Krydr med salt og peber. Skyl risene i en sigte, hæld dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin ved, og lad vinen fordampe. Tilsæt varm bouillon gradvist, så risene hele tiden er akkurat dækkede, og lad retten simre, indtil risene er al dente. Riv parmesan fint, og rør den i risottoen. Smag til, og servér med både bagte og syltede radiser. Pynt med skovsyre.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også