Hovedretter

Fyldte fladbrød med lam, spinat og feta

Disse fyldte fladbrød er en snydeudgave af gozleme, et tyrkisk brød, der fyldes med kød og grøntsager. Her springer du over, hvor gærdet er lavest, ved at bruge købte fladbrød i stedet for at bage dine egne. Her får du opskriften på fyldte fladbrød med lam, spinat og feta

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g hakket lammekød (eller oksekød)
1 lille løg
2 fed hvidløg
olivenolie til stegning
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt spidskommen
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
500 g frisk spinat
4 fladbrød
150 g feta
1 citron

YOGHURTDRESSING

2 dl yoghurt naturel 3,5 %
1 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du fyldte fladbrød med lam, spinat og feta 

 
1. YOGHURTDRESSING: Rør alle ingredienserne sammen, og smag til.
 
2. Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg løg og hvidløg i olivenolie i en gryde. Tilsæt lammekød og krydderier, og brun kødet godt. Skyl spinat, og vend den i gryden, til den falder sammen. Fordel lammesaucen på den ene halvdel af hvert fladbrød. Smuldr feta over, og fold fladbrødet sammen på midten. Steg de fyldte fladbrød gyldne på hver side i olivenolie på en stor pande. Skær de fyldte fladbrød i trekanter, og servér dem med yoghurtdressing, citron skåret i skiver og evt. en grøn salat.
 
TIP: Kan du ikke skaffe fladbrød, kan du bruge tortillapandekager.
 
Læs mere om: