Tikka masala med lam
Aftensmad

Tikka masala med lam

af Emma Martiny 11. april 2019
Foto: Winnie Methmann
Den elskede tikka masala – her er den tilberedt med lam, hvilket passer perfekt til den krydrede, milde sauce. Her får du opskriften på tikka masala med lam.
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g skært lammekød
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 limefrugt
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 3 tsk. garam masala
  • 2 tsk. salt

SAUCE

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • smør til stegning
  • 50 g mandler
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • ½ dl piskefløde

TIL SERVERING

  • 4 naanbrød
  • 125 g rucola
  • 1 håndfuld frisk koriander

Opskrift - sådan laver du tikka masala med lam 

  1. Læg lammekødet i en stor skål.
  2. Pres hvidløg.
  3. Skræl og riv ingefær.
  4. Rør lammekødet sammen med hvidløg, ingefær og de øvrige ingredienser.
  5. Vend det godt rundt, og lad det marinere i mindst 30 minutter eller gerne natten over på køl.
  6. Tænd ovnen på 225°.
  7. Fordel det marinerede lammekød på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Steg det i ovnen i ca. 15 minutter, til lammekødet er gennemstegt.
  9. SAUCE: Pil og hak løgene fint.
  10. Pres hvidløg.
  11. Skræl og riv ingefær fint.
  12. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare.
  13. Hak mandler helt fint, og tilsæt dem.
  14. Tilsæt også tomatpuré, bouillon og gurkemeje, og lad saucen koge op. Lad den simre i 5 minutter, inden det stegte lammekød vendes i. Varm retten godt igennem, og rør fløde i.
  15. SERVERING: Servér retten med lunede naanbrød, rucola og plukket koriander.

Andre lækre opskrifter