Hovedretter

Fuldkornspizza med kartofler og parmaskinke

Madplan for uge 23: Ugens mandagsopskrift er fuldkornspizza med kartofler og parmaskinke. Få opskriften her

Fuldkornspizza med kartofler og parmaskinke til 4 personer

En pizza er sund og lækker aftensmad, hvis du bruger fuldkornsmel og andre gode råvarer. 
 
Tid: 30 time. Hævetid: 1 time. Ovntid: 30 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
DEJ
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
250 g durummel
250 g fuldkornshvedemel
 
FYLD
olivenolie til pensling
300 g mosede tomater, f.eks. fra Il Fornaio eller Urtekram
4 kartofler
1 glas pesto (ca. 130 g)
100 g parmaskinke
125 g frisk mozzarella
 
TIL SERVERING
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
1 håndfuld rucola
 

Opskrift - sådan laver du fuldkornspizza med kartofler og parmaskinke 

 
1. Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt og sukker. Rør de 2 slags mel i gærblandingen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i 1 time et lunt sted.
 
2. Tænd ovnen på 225°. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor cirkel. Løft pizzabunden over på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl bunden med olivenolie. Fordel mosede tomater på bunden. Skrub kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg dem på pizzabunden, og dryp pesto ovenpå. Fordel parmaskinke og stykker af mozzarella øverst. Bag pizzaen i ovnen i 25-30 minutter, til kanten og parmaskinken er sprød.
 
3. Servering: Bland olivenolie og balsamicoeddike, og dryp det over den færdigbagte pizza. Top med skyllet rucola, og servér straks.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Krydrede kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål - Få opskriften her

ONSDAG: Burger med gedeost, ærtepesto og råsyltede agurker - Få opskriften her

TORSDAG: Nudler med svinekød, grøntsager og gomadressing - Få opskriften her

FREDAG: Stegt rødspættefilet med hasselnødderelish og rissalat - Få opskriften her