Hovedretter

Frikadeller og spidskålssalat med ærter og kartofler

Madplan for uge 26: Ugens onsdagsopskrift er frikadeller og spidskålssalat med ærter og kartofler. Få opskriften her

Frikadeller og spidskålssalat med ærter og kartofler til 4 personer

Du har måske din egen favoritopskrift på frikadeller, men denne variant med kalvekød og havregryn er et sikkert hit. 
 
Tid: 30 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL FRIKADELLER
500 g hakket kalvekød
½ spsk. salt
1 æg
1 løg
1 dl havregryn
4-6 spsk. hvedemel
1 dl mineralvand
friskkværnet peber
2 spsk. solsikkeolie til stegning
 
SPIDSKÅLSSALAT
700 g små kartofler
½ spidskål
400 g ærter i bælg
2 dl rygeost
2 spsk. græsk yoghurt
4 spsk. friskhakket dild
salt og friskkværnet peber
 
PYNT
dild
 

Opskrift - sådan laver du frikadeller og spidskålssalat med ærter og kartofler

 
1. Spidskålssalat: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i 15-20 minutter, og lad dem køle helt af. Skær dem i halve. Snit spidskål helt fint. Bælg ærterne. Rør rygeost sammen med yoghurt og dild. Smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten, og pynt med dild.
 
2. Frikadeller: Rør hakket kalvekød sammen med salt og æg. Pil og riv løget groft, og rør det i farsen. Tilsæt havregryn, hvedemel og mineralvand, så farsen får en fast konsistens. Krydr med peber. Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem i olie på en pande ved høj varme, så de får en sprød skorpe. Skru ned for varmen, og lad dem stege, til de er gennemstegte. Servér frikadeller med spidskålsalaten som tilbehør.
 
TIP: Ikke så vild med rygeost? Så brug hytteost eller skyr i stedet.
 

UGENS ANDRE OPSRKIFTER

Mandag: Ovnstegt kylling med pesto og sprød kartoffelsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Bøfsandwich med coleslaw og syltede skalotteløg - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med råstegte kartofler og vandmelonsalat med feta - Få opskriften her

Fredag: Laks med spaghetti og bønnesalat med små tomater - Få opskriften her