Anders Schønnemann
Hovedretter

Burger med spinat, slaw og gedeost

Ugens onsdagsopskrift er burger med spinat, slaw og gedeost. Få opskriften her

Burger med spinat, slaw og gedeost til 2 personer (30 min)

Jeg elsker burger. Her i en ret så sund version med både fuldkornsbolle, spinat og masser af kål til.
 
INGREDIENSER
½ lille hvidkål
1 spsk. sukker
1 spsk. salt
½ dl æbleeddike
2-3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, revet
1 rødløg i tynde både
1 æble i både
 
BURGER
300-400 g hakket oksekød
lidt olivenolie
salt og peber
100 g blød gedeost
2 fed hvidløg i skiver
olivenolie
200 g babyspinat
salt
2 grove burgerboller
mayonnaise
ketchup
 
Opskrift - sådan laver du burger med spinat, slaw og gedeost
 
1. Snit kålen fint, og vend den med sukker og salt. Kom den i en si, og klem den godt med hænderne, så den mørner.
2. Rør eddike, olivenolie og revet hvidløg sammen. Vend rødløg, æble, kål og dressing sammen, og smag til.
3. Form imens kødet til to flade bøffer. Steg dem i olie på en varm pande, og krydr med salt og peber. Top de varme bøffer med gedeost, og gratinér dem evt. i ovnen.
4. Steg imens hvidløgene gyldne i olivenolie. Kom spinat på, og lad den falde sammen. Krydr med salt, og lad den gerne dryppe af i en si.
5. Lun bollerne, og smør dem med mayo; fyld dem med spinat og bøf, og servér straks med slaw og ketchup til.
 
TIP: Du kan selvfølgelig bruge anden ost end gedeost, f.eks. cheddar eller blå ost.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Squash-pasta med ragout af svinekød - Få opskriften her

TIRSDAG: Ristet kulmule med grillet rosenkål - Få opskriften her

TORSDAG: Hvidkålsgratin med bacon og sprød salat - Få opskriften her

FREDAG: Lammeskank med blød polenta - Få opskriften her

 

Læs mere om: