Burger med oksekød, coleslaw og syltede rødløg
Hovedretter

Burger med oksekød, coleslaw og syltede rødløg

Giv din burger nyt liv med en portion syltede rødløg, der er både søde, syrlige og skarpe. Her får du opskriften på burger med oksekød, coleslaw og syltede rødløg

Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

600 g hakket oksekød
salt og peber
olivenolie til stegning

SYLTEDE RØDLØG

2 rødløg
1 dl sukker
1 dl eddike
½ dl vand

COLESLAW

2 spsk. god mayonnaise
1 spsk. eddike
1 tsk. sukker
½ spidskål
200 g gulerødder
salt og peber

CHILIMAYONNAISE

4 spsk. god mayonnaise
1½ tsk. sambal oelek (stærk chilisauce)
salt

TIL SERVERING

4 burgerboller
1 stort romainesalathoved

Opskrift - sådan laver du burger med oksekød, coleslaw og syltede rødløg 

 
1. Syltede rødløg: Pil rødløg, skær dem i smalle både, og læg dem i et sylteglas. Bring sukker, eddike og vand i kog i en gryde, og lad det småkoge i 2 minutter. Hæld den varme lage over løgene, og sæt låg på glasset. Sæt de syltede rødløg på køl i mindst 1 time eller gerne natten over.
 
2. Coleslaw: Rør mayonnaise, eddike og sukker sammen. Snit spidskål fint. Skræl og riv gulerødder groft. Vend spidskål og gulerødder sammen med dressingen, og krydr med salt og peber. Lad coleslawen trække på køl.
 
3. Chilimayonnaise: Rør mayonnaise og chilisauce sammen, og krydr med salt.
 
4. Form kødet til 4 store bøffer, og krydr med salt og peber. Steg bøfferne i olie på en pande i 3-5 minutter på hver side.
 
5. Servering: Rist burgerbollerne, og flæk dem. Skyl og snit salaten. Smør bollerne med chilimayonnaise, og læg dem sammen med salat, bøf, coleslaw og halvdelen af de syltede rødløg.
 
TIP: Brug kun halvdelen af de syltede rødløg, og gem resten på køl til fredagens ret.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grøntsagslasagne med hytteost - Få opskriften her

Onsdag: Sursød kylling med ris og aspargesbroccoli - Få opskriften her

Torsdag: Bagt torsk med parmaskinke, squash og tomater - Få opskriften her

Fredag: Flæskesteg med persillekartofler og mormorsalat - Få opskriften her