burger
Hovedretter

Burger med laksebøffer

Hvis det er svært at få plads til fisk på menuen, er denne lakseburger lige sagen. Her får du opskriften på burger med laksebøffer

Burger med laksebøffer 

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g laksefilet uden skind
3 forårsløg
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
salt og friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning 
 
 
DILDCREME
skal og saft af ½ usprøjtet citron
200 g flødeost naturel
1 dl yoghurt naturel
1 bundt dild
salt og friskkværnet peber
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
TIL SERVERING
2 modne avocadoer
1 salathoved
4-8 burgerboller
 
PRØV OGSÅ: Portobello-burger med syltede rødløg grove fritter

Opskrift - sådan laver du burger med laksebøffer

 
1. Hak laksefileten i en foodprocessor, så du får en grov fiskefars. Hæld farsen i en skål. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Rør forårsløg, æg, havregryn, salt og peber i laksefarsen. Form 4 bøffer af farsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande.
 
2. DILDCREME: Riv citronskallen fint, og pres saften. Blend alle ingredienserne til dildcremen sammen ved hjælp af en stavblender eller foodprocessor. Smag til med salt og peber.
 
3. SERVERING: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl og pluk salaten. Lun burgerbollerne. Smør bollerne med dildcreme, og fyld dem med laksebøf, avocado og salat.
 
TIP: Ovnstegte kartoffelfritter går godt til burgeren

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Gulerodstærte med bacon – Få opskriften her

Tirsdag: Sommerfugle-kylling med ovnbagte rodfrugter – Få opskriften her

Onsdag: Butterbean-pande med grønkål og æg – Få opskriften her

Fredag: Kebabspyd med vintertabbouleh – Få opskriften her

Læs mere om: