Burger med laksebøffer og dilddreme
Aftensmad

Burger med laksebøffer

3. oktober 2023Opdateret 3. april
Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Hvis det er svært at få plads til fisk på menuen, er denne lakseburger lige sagen. Her får du opskriften på burger med laksebøffer
4 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 500 g laksefilet uden skind
  • 3 forårsløg
  • 1 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • salt og friskkværnet peber
  • smør og/eller olie til stegning

Dildcreme

  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 200 g flødeost naturel
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 bundt dild
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 2 modne avocadoer
  • 1 salathoved
  • 4-8 burgerboller

Burger med laksebøffer

  1. Laksebøffer: Hak laksefileten i en foodprocessor, så du får en grov fiskefars. Hæld farsen i en skål.
  2. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Rør forårsløg, æg, havregryn, salt og peber i laksefarsen.
  3. Form 4 bøffer af farsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande.
  4. Dildcreme: Riv citronskallen fint, og pres saften. Blend alle ingredienserne til dildcremen sammen ved hjælp af en stavblender eller foodprocessor. Smag til med salt og peber.
  5. Severing: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl og pluk salaten.
  6. Lun burgerbollerne. Smør bollerne med dildcreme, og fyld dem med laksebøf, avocado og salat.

TIP: Ovnstegte kartoffelfritter går godt til burgeren

Læs også