Hovedretter

Burger med kalv, avocado og syltede rødløg

Denne uges hverdagsopskrifter er klassisk café-mad du selv kan lave. Her får du opskriften på burger med kalv, avocado og syltede rødløg

Burger med kalv, avocado og syltede rødløg  til 4 personer

Den gode café-burger får ekstra smag med tomatpesto og syltede rødløg

INGREDIENSER TIL BURGER
600 g hakket kalvekød
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. herbes de 
Provence-krydderi, f.eks. fra Urtekram
salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør + 1 spsk. 
olivenolie til stegning
250 g frisk mozzarella
4 grove boller
1 glas tomatpesto
grøn salat
2 avocadoer
2-4 kviste bredbladet persille
 
SYLTEDE RØDLØG
2 rødløg
1 dl eddike
1 dl sukker
1 spsk. salt
friskkværnet peber
1 tsk. fennikelfrø
 

Opskrift - sådan laver du burger med kalv, avocado og syltede rødløg 

 
1. Rør kødet sammen med sennep, Provence-krydderi, salt og peber. Form kødet til 1-1½ cm tykke bøffer. Varm smør og olie op på en pande, og steg bøfferne i 3 minutter på hver side. Læg skiver af mozzarella på toppen af hver bøf, mens den steger færdig.
 
2. Syltede rødløg: Pil løgene, og skær dem i tynde både. Kog de øvrige ingredienser op i en gryde, til sukker og salt er opløst. Læg løgene i et patentglas, og hæld lagen over.
 
3. Lun bollerne, og smør dem med tomatpesto. Skyl salaten; læg den på underbollen, og læg bøffen med mozzarella ovenpå. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Top bøfferne med avocado, syltet rødløg og persille, og læg overbollen
 
TIP: De syltede rødløg kan holde sig mindst en uge i køleskabet.
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Cæsarsalat med grønne bønner og rugbrødschips - Få opskriften her

Tomatquiche med gedeost og grøn salat med rugbrødscroutoner - Få opskriften her

Ærtesuppe med ostebrød - Få opskriften her

Chili con carne med selleri og gulerødder - Få opskriften her