Hovedretter

Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh

Hvis du vil have ekstra smag i salaten, kan du koge quinoaen i god bouillon eller med hele krydderier i kogevandet. Her får du opskriften på blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh

Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh til 4 personer

Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
1 blomkål
olie til stegning
 
QUINOA-TABBOULEH
175 g quinoa
200 g små tomater
50 g mandler
1 fennikel
1 bundt dild
 
SPICY DRESSING
25 g frisk ingefær
1 frisk rød chili
1 bundt koriander
skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt
1 spsk. fiskesauce
1 tsk. honning
4 spsk. sesamolie
 
PRØV OGSÅ: Grønne bøffer med bønnefritter

 

Opskrift - sådan laver du blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh 

 
1. QUINOA-TABBOULEH: Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Løsn lidt med en gaffel. Skyl og halvér tomaterne. Rist mandlerne på en tør pande i 3-4 minutter, til de dufter. Rens fenniklen, og skær den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend quinoa med tomater, mandler og fennikel. Pynt med masser af friskhakket dild.
 
2. SPICY DRESSING: Skræl ingefær, og rens chili. Blend ingefær, chili og korianderblade i en minihakker. Tilsæt limesaft og revet limeskal, fiskesauce, honning og sesamolie, og blend til en grov dressing.
 
3. Fjern bladene fra blomkålshovedet. Skær det i 4 store skiver på ca. 2½ cm’s tykkelse. Steg blomkålsskiverne i olie på en (grill)pande i 2 minutter på hver side. Servér dem med quinoa-tabbouleh dryppet med spicy dressing.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt - Få opskriften her

Tirsdag: Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter - Få opskriften her

Fredag: Kalvesteak og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her