Mad

Bagt laks med cremet perlerug

af Louisa Lorang 29. marts 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er bagt laks med cremet perlerug. Få opskriften her

Perlerug er et super alternativ til ris. Her bliver det nærmest som risotto.1 dl perlerugsalt3 porrer i skiver2 fed hvidløg i skiverolie til stegning250 g ricottasalt og peberlidt citronsaftENDVIDERE:300 g laks med skind, uden benlidt olie til stegningsaltTILBEHØR:100 g blandet salatolivenolieæbleeddikecitronbådeSkyl perlerugen, og kom den i kogende vand. Kog den mør under låg i 15-20 minutter.Sautér porrer og hvidløg i lidt olie i en varm gryde. De skal ikke tage farve, men falde lidt sammen. Kom den kogte perlerug i gryden sammen med ricottaen. Varm det hele igennem, og smag til med salt, peber og citron.Steg imens laksen i lidt olie med skindsiden nedad. Lad den stege næsten færdig på skindsiden. Tag panden af varmen; vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen.Servér laks og cremet perlerug med salat vendt med olie og eddike og citronbåde.Opskriften er til 2 personerTIP: Hvis du afskæller laksen inden stegning, kan du spise det sprøde skind. Jeg kan godt lide at stege den på skindet, det gør det nemt at få den stegte laks saftig.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER