Blinis med rødbedepesto og varmrøget laks
Mad

Blinis med rødbedepesto og varmrøget laks

22. marts 2022
af Madredaktionen
Rødbeder og laks er en spændende kombination, som dine gæster vil lægge mærke til – takket være både farven og den lækre smag!
6 personer

BLINIS

  • 2 æg
  • ½ tsk. salt
  • 2½ dl kærnemælk
  • 100 g hvedemel
  • 75 g fuldkornsmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • smør eller olie til stegning

RØDBEDEPESTO

  • 400 g friske rødbeder
  • 2 dl cremefraiche 38 %
  • 6 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 200 g flødeost naturel
  • 300 g varmrøget laks med peber
  • 1 lille bundt dild

Opskrift - sådan laver du blinis med rødbedepesto og varmrøget laks

1. Rødbedepesto: Tænd ovnen på 200°. Skrub rødbederne, og læg dem i en bradepande med 2 dl vand. Dæk bradepanden med alufolie, og bag rødbederne møre i ovnen i 1-1½ time.

2. Blinis: Pisk æg, salt, kærnemælk, de 2 slags mel og bagepulver sammen til en tyk dej. Lad dejen hvile i 15 minutter. Opvarm en pande med lidt smør eller olie, og sæt 1 spsk. dej ad gangen på panden. Bag, til overfladen begynder at boble, vend, og bag færdig på den anden side. Hold pandekagerne varme.

3. Rødbedepesto, fortsat: Gnid skallen af de let afkølede rødbeder. Hak dem groft, og blend dem i en blender eller minihakker til en ensartet masse. Rør cremefraiche og olie i, og smag til med salt og peber.

4. Servering: Smør de lune blinis med flødeost. Top med rødbedepesto og laks brækket i mindre stykker. Pynt med dild.

Opskriften er en af ialt 6 retter til en hyggelig juletapas. Herunder finder du de 5 andre opskrifter

Crostini med artiskoktapenade – få opskriften her

Små kalveleverpostejer med portvin – få opskriften her

Læs også