Banh mi-fyldte søde kartofler
Hovedretter

Banh mi-fyldte søde kartofler

Banh mi er en vietnamesisk sandwich, men her er fyldet serveret i søde kartofler i stedet for i den sædvanlige baguette. Her får du opskriften på banh mi-fyldte søde kartofler

Tid i alt: 2 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 store søde kartofler
1 spsk. olivenolie
salt
1 rød spidskål
1 agurk
1 bundt koriander

BANH MI-FYLD

½ kg nakkefilet
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 frisk rød chili
2 spsk. sojasauce
2 spsk. smagsneutral olie
2 spsk. sukker
skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt

SYLTEDE GULERØDDER

4 gulerødder
2 dl æblecidereddike
2 spsk. sukker
1 tsk. salt

SRIRACHA-MAYO

1 fed hvidløg
2 dl god mayonnaise
1-2 spsk. sriracha-sauce eller stærk chilisauce
2 spsk. citronsaft
salt

Opskrift - sådan laver du banh mi-fyldte søde kartofler 

1. BANH MI-FYLD: Skær nakkefilet i meget tynde skiver. Pil løg og hvidløg. Rens og snit chilien. Blend løg, hvidløg og chili med sojasauce, olie, sukker, limesaft og revet limeskal i en foodprocessor eller minihakker. Vend kødet i marinaden, og lad det trække på køl i mindst 30 minutter, gerne op til 24 timer.

 
2. Tænd ovnen på 180°. Skrub søde kartofler; halvér dem på langs, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt. Bag dem i 45 minutter, til de er helt møre.
 
3. SYLTEDE GULERØDDER: Skræl gulerødder, og skær dem i tynde stave. Vend dem med eddike, sukker og salt i en lille gryde. Giv dem et hurtigt opkog, og hæld dem på et skoldet syltetøjsglas. Lad de syltede gulerødder køle af. De holder sig fint på køl i flere uger.
 
4. SRIRACHA-MAYO: Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med mayonnaise, sriracha-sauce, citronsaft og salt i en skål.
 
5. Steg kødet på en (grill)pande ved høj varme, så det bliver gyldent og gennemstegt. Skyl og snit spidskål i tynde bånd, skyl og skær agurk i skrå skiver, og hak koriander groft. Skær et snit i de bagte halve søde kartofler, og giv dem et tryk, så de åbner sig. Fyld dem med kød og grøntsager, og top med sriracha-mayo.
 
TIP: Sriracha-sauce lyder eksotisk, men kan fås i de fleste velassorterede supermarkeder.