Banh mi-fyldte søde kartofler
Mad

Banh mi-fyldte søde kartofler

6. september 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Banh mi er en vietnamesisk sandwich, men her er fyldet serveret i søde kartofler i stedet for i den sædvanlige baguette. Her får du opskriften på banh mi-fyldte søde kartofler
4 personer
Tid i alt 2 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 store søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 rød spidskål
  • 1 agurk
  • 1 bundt koriander

BANH MI-FYLD

  • ½ kg nakkefilet
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chili
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 2 spsk. sukker
  • skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt

SYLTEDE GULERØDDER

  • 4 gulerødder
  • 2 dl æblecidereddike
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt

SRIRACHA-MAYO

  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl god mayonnaise
  • 1-2 spsk. sriracha-sauce eller stærk chilisauce
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt

Opskrift - sådan laver du banh mi-fyldte søde kartofler

1. BANH MI-FYLD: Skær nakkefilet i meget tynde skiver. Pil løg og hvidløg. Rens og snit chilien. Blend løg, hvidløg og chili med sojasauce, olie, sukker, limesaft og revet limeskal i en foodprocessor eller minihakker. Vend kødet i marinaden, og lad det trække på køl i mindst 30 minutter, gerne op til 24 timer.

2. Tænd ovnen på 180°. Skrub søde kartofler; halvér dem på langs, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt. Bag dem i 45 minutter, til de er helt møre. 3. SYLTEDE GULERØDDER: Skræl gulerødder, og skær dem i tynde stave. Vend dem med eddike, sukker og salt i en lille gryde. Giv dem et hurtigt opkog, og hæld dem på et skoldet syltetøjsglas. Lad de syltede gulerødder køle af. De holder sig fint på køl i flere uger. 4. SRIRACHA-MAYO: Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med mayonnaise, sriracha-sauce, citronsaft og salt i en skål. 5. Steg kødet på en (grill)pande ved høj varme, så det bliver gyldent og gennemstegt. Skyl og snit spidskål i tynde bånd, skyl og skær agurk i skrå skiver, og hak koriander groft. Skær et snit i de bagte halve søde kartofler, og giv dem et tryk, så de åbner sig. Fyld dem med kød og grøntsager, og top med sriracha-mayo. TIP: Sriracha-sauce lyder eksotisk, men kan fås i de fleste velassorterede supermarkeder.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksesalat med havrekerner og grape – Få opskriften her

Tirsdag: Krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde – Få opskriften her

Onsdag: Svampesuppe med serranoskinke – Få opskriften her

Torsdag: Ratatouille-tærte med squash – Få opskriften her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også