bagt torsk
Hovedretter

Bagt torsk med grøn linsesalat

Grønne linser er nemme og hurtige at tilberede, og de udgør en perfekt basis i en frisk og fyldig salat. Her får du opskriften på bagt torsk med grøn linsesalat

Bagt torsk med grøn linsesalat til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 8 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL BAGT TORSK
800 g torskefilet
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
GRØN LINSESALAT
200 g grønne linser
1 fennikel
1 rødløg
1 granatæble
50 g rosiner
½ bundt dild
saften af 1 citron
4 spsk. olivenolie
 
TIL SERVERING
½ bundt dild
1 usprøjtet citron
 
PRØV OGSÅ: Bagt torsk med grøntsags-crumble
 

Opskrift - sådan laver du bagt torsk med grøn linsesalat 

 
1. Grøn linsesalat: Skyl linserne i koldt vand, og kog dem møre efter anvisningen på pakken. Skyl fenniklen, og fjern de yderste blade. Pil løget. Snit fennikel og løg fint, evt. på et mandolinjern. Halvér granatæblet, og slå kernerne ud i en skål med en ske – fjern de bitre hvide hinder. Vend linser, fennikel, rødløg, granatæblekerner og rosiner sammen i en skål. Vend finthakket dild, citronsaft og olie i salaten.
 
2. Bagt torsk: Tænd ovnen på 180°. Læg fiskefileterne på en bageplade beklædt med bagepapir; dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag fileterne i ovnen i 7-8 minutter.
 
3. Servering: Hak dilden groft. Skyl citronen, og skær den i både. Anret salat og torsk på tallerkener, drys med dild, og servér med citronbåde til.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Nasi goreng med æg - Få opskriften her

Onsdag: Lammefilet og perleotto med rodfrugter - Få opskriften her

Torsdag: Kødboller med sojabønnespaghetti, pærer og valnød - Få opskriften her

Fredag: Kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter - Få opskriften her