Hovedretter

Bagt laks med fetacrumble og brombærsalat

Ovnbagt laks er en klassiker, som kun bliver endnu bedre af at få selskab af salt feta, frisk citron og grønne krydderurter. Her får du opskriften på bagt laks med fetacrumble og brombærsalat

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

650 g fersk laksefilet i ét helt stykke
½ potte purløg
1 potte kruspersille
100 g feta
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og peber

BROMBÆRSALAT

75 g frisk babyspinat
½ potte frisk basilikum
1 rødløg
125 g brombær
30 g ristede hasselnøddekerner (f.eks. fra Urtekram)
50 g feta
4 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. flydende honning
salt og peber

TIL SERVERING

1 godt brød

Opskrift - sådan laver du bagt laks med fetacrumble og brombærsalat 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileten i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Skyl purløg og persille, og hak begge dele. Mos feta, krydderurter, olie og citronsaft sammen i en skål med en gaffel, og krydr med salt og peber. Fordel fetablandingen oven på laksen, og steg den i ovnen i 20 minutter – den er færdigstegt, når kødet deler sig i fine flager.
 
2. BROMBÆRSALAT: Skyl og tør babyspinat. Pluk basilikumbladene. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skyl og tør brombær. Hak hasselnødderne groft. Pisk olie, eddike og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Bland babyspinat, basilikum og rødløg sammen i en skål, og vend det sammen med dressingen. Anret salaten i en serveringsskål, og top med brombær, hasselnødder og smuldret feta.
 
3. SERVERING: Servér salaten til den bagte laks sammen med godt brød.