Hovedretter

Andebryst med glasnudler og agurkesalat

En nem ret med masser af smag fra den asiatiske limedressing. Få opskriften på andebryst med glasnudler og agurkesalat her

Andebryst med glasnudler og agurkesalat til 2 personer

Tid: 30 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
2 x andebryst
salt og friskkværnet peber
 
AGURKESALAT
100 g glasnudler
2 skoleagurker
2 modne avocadoer
1 rødt æble
 
LIMEDRESSING
saft af 1 limefrugt
2 spsk. fiskesauce
2 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 tsk. tørrede chiliflager
 
TIL SERVERING
½ bundt koriander
 
Prøv også: Andebryst med gin-brombær-sauce
 

Opskrift - sådan laver du andebryst med glasnudler og agurkesalat 

 
1. Andebryst: Fjern sener fra andebrysterne, og rids skindet. Steg dem med fedtsiden nedad på en pande, til fedtsiden er gylden. Vend dem, og steg dem på kødsiden i 2 minutter ved høj varme. Skru ned, og steg dem i 10-15 minutter, eller til de er netop gennemstegte. Lad kødet hvile i 10 minutter.
 
2. Agurkesalat: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Skyl agurkerne, og skær dem i tynde skiver på langs. Del avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver. Skyl æblet, og skær det i tynde både. Bland det hele sammen.
 
3. Limedressing: Rør limesaft sammen med fiskesauce. Skræl og riv ingefær. Pil og pres hvidløg. Bland det i dressingen sammen med chiliflager. Hæld dressingen over agurkesalaten.
 
4. Servering: Anret skiver af andebryst oven på agurkesalaten, og drys med plukket koriander.
 
TIP: I stedet for and kan retten laves med kylling, rejer eller en god bøf skåret i skiver.
 

 

Mandag: Gnocchi med chorizo, tomater og ricottacreme – Få opskriften her

Tirsdag: Tærte med squash og forårsløg – Få opskriften her

Torsdag: Krydrede kyllingelår med tomatsalat og grillet brød – Få opskriften her

Fredag: Tunbøf med sprød kartoffelsalat, tomater og oliven – Få opskriften her