Forretter

Tomatsuppe

18. april 2013
af Louisa Lorang og Birgitte Nymann
Få opskriften på lynhurtig tomatsuppe her

Tomatsuppe til 2 personer ca.:

1 lille løg, hakket2 fed hvidløg i tynde skiver2 stængler bladselleri i tyndeskiveren smule ekstrajomfruolivenolietil stegning4 dl grøntsagsbouillon(gerne fra Herbamare)5 dl mosede tomater fraflaske (f.eks. fra Urtekram)½ bundt basilikum, plukketsalt og peber

Endvidere:

en smule ekstrajomfruolivenolie½ bundt basilikum, plukketristet rugbrød

Sådan gør du:

Sautér løg, hvidløg og bladselleri i lidt olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve. Kom bouillon og tomat på, og lad din tomatsuppe småkoge i 12-15 minutter. Tilsæt basilikum, og blendsuppen med en stavblender. Smag til med salt og peber. Anret din tomatsuppe med lidt olie og basilikum, og servér straks med ristet rugbrød til.TIP:Vælg de bedste flasketomater, du kan få. Det er dem, der der har størst betydning for smagen af din tomatsuppe!