Forretter

Tomatsuppe

Få opskriften på lynhurtig tomatsuppe her

Tomatsuppe til 2 personer ca.:

1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg i tynde skiver
2 stængler bladselleri i tynde
skiver
en smule ekstrajomfruolivenolie
til stegning
4 dl grøntsagsbouillon
(gerne fra Herbamare)
5 dl mosede tomater fra
flaske (f.eks. fra Urtekram)
½ bundt basilikum, plukket
salt og peber

Endvidere:

en smule ekstrajomfruolivenolie
½ bundt basilikum, plukket
ristet rugbrød

Sådan gør du:

Sautér løg, hvidløg og bladselleri i lidt olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve. Kom bouillon og tomat på, og lad din tomatsuppe småkoge i 12-15 minutter. Tilsæt basilikum, og blend
suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber. Anret din tomatsuppe med lidt olie og basilikum, og servér straks med ristet rugbrød til.

TIP:
Vælg de bedste flasketomater, du kan få. Det er dem, der der har størst betydning for smagen af din tomatsuppe!