

Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter skal nydes lune, så bag tarteletterne dagen før, og giv dem et hurtigt ”skud” i en 180° varm ovn, før du kommer det varme fyld i
INGREDIENSER TIL TARTELETTER
1 pakke færdig butterdej16 små muffinforme i silikone
Fyld til tarteletter:
2 kyllingebryster, i alt 240 g3 laurbærblade6 peberkorn
Sauce til tarteletter
50 g smør1 dl hvedemel3 dl sødmælklidt kogelage fra kyllingerne250 g hvide asparges
Pynt til tarteletter:
finthakket persillefriskkværnet peber
Sådan laver du tarteletter:
1. Tø butterdejen op (se anvisningen på pakken). Skær butterdejen ud, og kom den i 8 muffinforme. Tryk dejen fast i formene, skær kanten til, prik med en gaffel, og sæt en form magen til oveni, så dine tarteletter holder formen under bagningen. Bag dine tarteletter i 10 minutter i en 200° varm ovn, fjern den inderste form, og bag videre i 8 minutter, til de er sprøde og gyldne. Hvis dine tarteletter skal gemmes, så afkøl dem, og opbevar dem i en kagedåse. Ellers kommes fyld i, og de spises lune.
2. Kog kyllingebrysterne i vand med laurbærblade og peberkorn i 10 minutter, til kødet er færdigkogt. Lad det køle af i lagen. Smelt smørret i en lille gryde, rør mel i til en melbolle, hæld mælk på, og rør det til en tyk masse. Tilsæt kogelagen lidt ad gangen, og rør godt, til du har en god tyk opbagt sauce. Skræl de hvide asparges, og skær dem i 3 cm lange stykker. Blanchér dem i spilkogende vand i 2-4 minutter, afkøl dem straks i iskoldt vand, og dup dem tørre.
3. Skær kyllingekødet i mundrette bidder, og vend det og aspargesene i saucen. Lun det godt igennem, og smag til med salt og peber. Anret fyldet i tarteletterne, drys med persille og peber, og servér straks dine tarteletter.
Læs også
