Forretter

Sprøde fiskefileter med remoulade og ristet grønkål

Gør fiskefileterne lidt lettere ved at vende dem i rugmel og servere med mere af det grønne. Her får du opskriften på sprøde fiskefileter med remoulade og ristet grønkål.

Forberedelsestid: 25 min
Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

6 rødspættefileter
6 spsk. rugmel
Salt og peber
1 spsk. olie og 1 tsk. smør til stegning

Let remoulade:

100 g pickles (f.eks. fra K-Salat)
125 g græsk yoghurt 10 %
1 tsk. flydende honning
Salt og peber

Ristet grønkål:

100 g frisk grønkål
2 spsk. olivenolie til stegning
Salt

Til servering:

1 moden avocado
6 skiver rugbrød
Evt. smør til rugbrødet
1 citron
 
 
Dup rødspættefileterne tørre, og vend dem i rugmel på begge sider. Krydr med salt og peber. Steg rødspættefileterne i olie og smør på en pande i ca. 2 minutter på hver side, til de er flot gyldne.
 
Let remoulade: Rør pickles og yoghurt sammen i en skål, og smag til med honning, salt og peber.
 
Ristet grønkål: Skyl, rib og tør grønkålen. Skær grønkålen i mindre stykker. Steg grønkålsbladene i olie på en pande ved høj varme i 1-2 minutter, til de er gyldne og sprøde. 
Krydr med salt.
 
 
Servering: Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern. Anret fisken på rugbrød, smør evt. med smør, og top med remoulade, avocado og ristet grønkål. Servér straks med citron skåret i både.
 
 
Læs mere om: