Forretter
Sprøde fiskefileter med remoulade og ristet grønkål
Gør fiskefileterne lidt lettere ved at vende dem i rugmel og servere med mere af det grønne. Her får du opskriften på sprøde fiskefileter med remoulade og ristet grønkål.
Mandag, 25. november 2019 - 7:27 - af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Betina Hastoft.
Forberedelsestid: 25 min
Antal personer: 6
DET SKAL DU BRUGE
6 rødspættefileter
6 spsk. rugmel
Salt og peber
1 spsk. olie og 1 tsk. smør til stegning
Let remoulade:
100 g pickles (f.eks. fra K-Salat)
125 g græsk yoghurt 10 %
1 tsk. flydende honning
Salt og peber
Ristet grønkål:
100 g frisk grønkål
2 spsk. olivenolie til stegning
Salt
Til servering:
1 moden avocado
6 skiver rugbrød
Evt. smør til rugbrødet
1 citron
Dup rødspættefileterne tørre, og vend dem i rugmel på begge sider. Krydr med salt og peber. Steg rødspættefileterne i olie og smør på en pande i ca. 2 minutter på hver side, til de er flot gyldne.
Let remoulade: Rør pickles og yoghurt sammen i en skål, og smag til med honning, salt og peber.
Ristet grønkål: Skyl, rib og tør grønkålen. Skær grønkålen i mindre stykker. Steg grønkålsbladene i olie på en pande ved høj varme i 1-2 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Krydr med salt.
Servering: Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern. Anret fisken på rugbrød, smør evt. med smør, og top med remoulade, avocado og ristet grønkål. Servér straks med citron skåret i både.