Fiskefileter med let  remoulade, avocado  og ristet grønkål
Forretter

Sprøde fiskefileter med remoulade og ristet grønkål

af Camilla Biesbjerg Markussen 25. november 2019
Foto: Betina Hastoft.
Gør fiskefileterne lidt lettere ved at vende dem i rugmel og servere med mere af det grønne. Her får du opskriften på sprøde fiskefileter med remoulade og ristet grønkål.
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 6 rødspættefileter
  • 6 spsk. rugmel
  • Salt og peber
  • 1 spsk. olie og 1 tsk. smør til stegning

Let remoulade:

  • 100 g pickles (f.eks. fra K-Salat)
  • 125 g græsk yoghurt 10 %
  • 1 tsk. flydende honning
  • Salt og peber

Ristet grønkål:

  • 100 g frisk grønkål
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • Salt

Til servering:

  • 1 moden avocado
  • 6 skiver rugbrød
  • Evt. smør til rugbrødet
  • 1 citron
 
  Dup rødspættefileterne tørre, og vend dem i rugmel på begge sider. Krydr med salt og peber. Steg rødspættefileterne i olie og smør på en pande i ca. 2 minutter på hver side, til de er flot gyldne.   Let remoulade: Rør pickles og yoghurt sammen i en skål, og smag til med honning, salt og peber.   Ristet grønkål: Skyl, rib og tør grønkålen. Skær grønkålen i mindre stykker. Steg grønkålsbladene i olie på en pande ved høj varme i 1-2 minutter, til de er gyldne og sprøde.  Krydr med salt.  
  Servering: Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern. Anret fisken på rugbrød, smør evt. med smør, og top med remoulade, avocado og ristet grønkål. Servér straks med citron skåret i både.   PRØV OGSÅ: Flere julefrokostretter med et friskt og grønt pift  

Andre lækre opskrifter