smushi
Forretter

Smushi: Skinkesalat

af Fra bogen "Royal smushi" 26. april 2022
Smushi - navnet er en sammentrækning af ordene smørrebrød og sushi. Og med den opfindelse er den danske smørrebrødstradition blevet genfødt. Her får du inspiration og gode fif til at forfine en stykke med klassisk skinkesalat

DET SKAL DU BRUGE

  • Skinke
  • Mayonnaise
  • Dijonsennep
  • Salt og peber

PYNT

  • Asparges
  • ærter
  • rødløg
  • agurk

Skinkesalat Skær en god, kogt skinke i terninger, og rør med mayonnaise, til det binder. Smag til med dijonsennep, salt og peber. Tilsæt let blancherede ærter.

SMUSHI-opbygning Udstik et smurt stykke rugbrød. Mens brødet sidder i udstikkeren, fyldes der op med skinkesalat. Pres let, og fjern forsigtigt formen. Top med to blancherede asparges stukket igennem en agurkespiral lavet af en lang, tynd skive agurk, viklet løst omkring. Placér tyndtskåret rødløg, som har ligget i isvand, oven på aspargesen, og pynt med karse og ærteskud.

Andre smushi-opskrifter

Stjerneskud Hakkebøf med bløde løg Karrysild Forloren hare Sol over Gudhjem

Opskriften er fra kogebogen "Royal Smushi". Den er skrevet af Lo Østergaard og Rud Christiansen, der ejer Royal Smushi i København, og kokken Frederik Jensen. Bogen er blevet kåret til bedste danske kogebog 2012 af World Cookbook Awards. "Royal Smushi", 208 sider, 350 kr. Fadl's Forlag.