Aftensmad
22. marts 2013(Opdateret 22.03.13)

Smushi: Sol over Gudhjem

Smushi - navnet er en sammentrÊkning af ordene smÞrrebrÞd og sushi. Og med den opfindelse er den danske smÞrrebrÞdstradition blevet genfÞdt. Her fÄr du inspiration og gode fif til at forfine klassikeren sol over Gudhjem
Af: Fra bogen "Royal smushi"
smushi

Smushi: Sol over Gudhjem

Æggeblommemousse

Alt efter hvor prĂŠcist dit kĂžkkenudstyr er, er der to mĂ„der, du kan tilberede blommen pĂ„. Du kan enten tilberede ĂŠgget i 1œ time i et vandbad i ovnen ved 65°-70°C (gerne prĂŠcis 66°C), eller du kan koge det i en gryde i 2 timer, hvor vandtemperaturen er 65°-70°C.

KÞl derefter Êgget ned til stuetemperatur; pil det, og pil blommen ud. Fjern sÄ meget hvide som muligt. Passér blommen igennem en fin sigte, og fyld Êggemassen pÄ en sprÞjtepose.

Opbygning
SkÊr en bjÊlke af en lÊkker, nyrÞget sild, og smÞr den ind i et tyndt lag Êggeblommemousse. Rul silden i finthakket purlÞg og karse, sÄ den er helt dÊkket. Lav en lille top af Êggeblommemousse, og pynt med tyndtskÄrne radiser.

Flere smushiopskrifter

Smushi: Stjerneskud
Smushi: HakkebĂžf med blĂžde lĂžg
Smushi: Karrysild
Smushi: Forloren hare
Smushi: Skinkesalat

Opskriften er fra kogebogen "Royal Smushi". Den er skrevet af Lo Østergaard og Rud Christiansen, der ejer Royal Smushi i KÞbenhavn, og kokken Frederik Jensen. Bogen er blevet kÄret til bedste danske kogebog 2012 af World Cookbook Awards. "Royal Smushi", 208 sider, 350 kr. Fadl's Forlag.

Se flere opskrifter pÄ smushi her.

LÊs ogsÄ

Bliv medlem af femina+

Du skal vÊre medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrÊnset adgang til alt indhold.