
Smushi: Sol over Gudhjem

Smushi: Sol over Gudhjem
Ăggeblommemousse
Alt efter hvor prĂŠcist dit kĂžkkenudstyr er, er der to mĂ„der, du kan tilberede blommen pĂ„. Du kan enten tilberede ĂŠgget i 1œ time i et vandbad i ovnen ved 65°-70°C (gerne prĂŠcis 66°C), eller du kan koge det i en gryde i 2 timer, hvor vandtemperaturen er 65°-70°C.
KÞl derefter Êgget ned til stuetemperatur; pil det, og pil blommen ud. Fjern sÄ meget hvide som muligt. Passér blommen igennem en fin sigte, og fyld Êggemassen pÄ en sprÞjtepose.
Opbygning
SkÊr en bjÊlke af en lÊkker, nyrÞget sild, og smÞr den ind i et tyndt lag Êggeblommemousse. Rul silden i finthakket purlÞg og karse, sÄ den er helt dÊkket. Lav en lille top af Êggeblommemousse, og pynt med tyndtskÄrne radiser.
Flere smushiopskrifter
Smushi: Stjerneskud
Smushi: HakkebĂžf med blĂžde lĂžg
Smushi: Karrysild
Smushi: Forloren hare
Smushi: Skinkesalat
Opskriften er fra kogebogen "Royal Smushi". Den er skrevet af Lo Ăstergaard og Rud Christiansen, der ejer Royal Smushi i KĂžbenhavn, og kokken Frederik Jensen. Bogen er blevet kĂ„ret til bedste danske kogebog 2012 af World Cookbook Awards. "Royal Smushi", 208 sider, 350 kr. Fadl's Forlag.
LĂŠs mere om: