smushi
Aftensmad

Smushi: Stjerneskud

22. marts 2013Opdateret 12. april
af Fra bogen "Royal smushi"
Smushi - navnet er en sammentrækning af ordene smørrebrød og sushi. Og med den opfindelse er den danske smørrebrødstradition blevet genfødt. Her får du inspiration og gode fif til at forfine det klassiske stjerneskud

Smushi: Stjerneskud

Asparges, kaviar og tomatkerne

Dampet, stegt rødspætte

Skær aflange trekanter af rødspætten, og panér dem kun på den ene side i æg og panko (grov rasp, red.). Steg rødspætten godt i smør på den panerede side.

Tusindrejesalat

Pisk to dele mayonnaise og én del cremefraiche med citronsaft, ¼ ketchup, ¼ finthakket rødløg, lidt HP-sovs, salt og peber og eventuelt lidt sukker. Vend rejer med dressingen, til det lige binder, og smag til.

SMUSHI-opbygning

Rist et trekantet stykke lyst brød, læg det oven på rødspætten, så de sammen danner et stjerneskud, og pynt med to stykker dampet asparges, tusindrejesalaten, tomatkerner, kaviar, friske urter og en citronbåd.

Opskriften er fra kogebogen "Royal Smushi". Den er skrevet af Lo Østergaard og Rud Christiansen, der ejer Royal Smushi i København, og kokken Frederik Jensen. Bogen er blevet kåret til bedste danske kogebog 2012 af World Cookbook Awards. "Royal Smushi", 208 sider, 350 kr. Fadl's Forlag.

Se flere opskrifter på smushi her.

Læs også