smushi
Aftensmad

Smushi: Karrysild

15. februar 2022Opdateret 12. april
af Fra bogen "Royal smushi"
Smushi - navnet er en sammentrækning af ordene smørrebrød og sushi. Og med den opfindelse er den danske smørrebrødstradition blevet genfødt. Her får du inspiration og gode fif til at forfine en stykke med klassisk karrysild

Smushi: Karrysild
Æble og vagtelæg

Karrysild
Køb gode, færdiglavede karrysild, eller lav dem selv med 1 del cremefraiche og 4 dele mayonnaise (hjemmerørt eller en god købe-, red.). Rist karry med finthakkede løg og æbleterninger. Lad det køle ned, og vend det i blandingen med lidt hakket æg. Smag til med salt. Vend derefter almindelige, hele marinerede sildefileter i, som har tørret på lidt køkkenrulle

Andre smushi-opskrifter

Stjerneskud
Hakkebøf med bløde løg
Skinkesalat
Forloren hare
Sol over Gudhjem

Opskriften er fra kogebogen "Royal Smushi". Den er skrevet af Lo Østergaard og Rud Christiansen, der ejer Royal Smushi i København, og kokken Frederik Jensen. Bogen er blevet kåret til bedste danske kogebog 2012 af World Cookbook Awards. "Royal Smushi", 208 sider, 350 kr. Fadl's Forlag.

Se flere opskrifter på smushi her.

Læs også