smushi
Forretter

Smushi: Karrysild

af Fra bogen "Royal smushi" 15. februar 2022
Smushi - navnet er en sammentrækning af ordene smørrebrød og sushi. Og med den opfindelse er den danske smørrebrødstradition blevet genfødt. Her får du inspiration og gode fif til at forfine en stykke med klassisk karrysild

Smushi: Karrysild Æble og vagtelæg

Karrysild Køb gode, færdiglavede karrysild, eller lav dem selv med 1 del cremefraiche og 4 dele mayonnaise (hjemmerørt eller en god købe-, red.). Rist karry med finthakkede løg og æbleterninger. Lad det køle ned, og vend det i blandingen med lidt hakket æg. Smag til med salt. Vend derefter almindelige, hele marinerede sildefileter i, som har tørret på lidt køkkenrulle

Andre smushi-opskrifter

Stjerneskud Hakkebøf med bløde løg Skinkesalat Forloren hare Sol over Gudhjem

Opskriften er fra kogebogen "Royal Smushi". Den er skrevet af Lo Østergaard og Rud Christiansen, der ejer Royal Smushi i København, og kokken Frederik Jensen. Bogen er blevet kåret til bedste danske kogebog 2012 af World Cookbook Awards. "Royal Smushi", 208 sider, 350 kr. Fadl's Forlag.