Sild med æble-fennikel-salat  og kørvel
Forretter

Sild med salat af æble og fennikel

af Camilla Biesbjerg Markussen 25. november 2019
Foto: Betina Hastoft.
Prøv at sætte sildene sammen med en sprød topping af fennikel og æble, der giver et friskt indspark til den klassiske sild. Her får du opskriften på sild med salat af æble og fennikel.
6 personer
  DET SKAL DU BRUGE 1 stort glas marinerede sild (ca. 350 g drænet vægt)   Æble-fennikel-salat: 1 fennikel 1 æble 1 potte kørvel ½ citron Salt og peber   Til servering: 6 skiver rugbrød Evt. smør til rugbrødet  
  Hæld de marinerede sild i en sigte, så lagen løber fra. Skær de afdryppede sild i mundrette stykker, og anret dem i en serveringsskål.   Æble-fennikel-salat: Rens fenniklen, og skær bunden af. Skær fenniklen i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl æblet, og skær det i tynde både uden kernehus. Hak halvdelen af kørvelen, og gem resten til pynt. Vend fennikel, æbler og kørvel med citronsaft i en skål, og krydr med salt og peber. Fordel fennikelsalaten oven på sildene i skålen, dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl indtil servering.   Servering: Servér sildene med rugbrød og evt. smør til.   PRØV OGSÅ: Flere julefrokostretter med et friskt og grønt pift  

Andre lækre opskrifter