Rødbede- og gulerods-crudité
Forretter

Rødbede- og gulerods-crudité

25. marts 2021
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Tyndtsnittede grøntsagsskiver kaldes crudité på fransk. Når du lægger dem i isvand, bliver de supersprøde
20 min8 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 gulerødder, gerne i forskellige farver
  • 4 rødbeder, gerne i forskellige farver
  • isterninger
  • havesyre, brøndkarse eller andre urter
  • flagesalt

VINAIGRETTE

  • 3 spsk. oliven- eller rapsolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • salt
  • sukker

Opskrift - sådan laver du rødbede- og gulerods-crudité

  1. Skræl gulerødder og rødbeder, og skær dem i så tynde skiver som muligt, helst på kun 1 mm (gøres bedst på mandolinjern). Læg dem i en skål med vand og isterninger i 20 minutter.
  2. Vinaigrette: Bland olie og eddike, og smag til med salt og et nip sukker.
  3. Servering: Tag grøntsagsskiverne op af isvandet, og tør dem grundigt. Anret dem på et fad; dryp med vinaigrette, og pynt med havesyre eller anden urt. Drys med flagesalt, og servér straks.

Få alle Timm Vladimirs opskrifter til den perfekte julefrokost her

Læs også