Forretter

Rødbede- og gulerods-crudité

Tyndtsnittede grøntsagsskiver kaldes crudité på fransk. Når du lægger dem i isvand, bliver de supersprøde

Rødbede- og gulerods-crudité til 8 personer

 
INGREDIENSER
4 gulerødder, helst i forskellige farver (lilla, gule, orange)
4 rødbeder, helst i forskellige farver (gule, bolsjestribede)
isterninger
havesyre, brøndkarse eller andre urter
flagesalt
 
VINAIGRETTE
3 spsk. oliven- eller rapsolie
1 spsk. æbleeddike
salt
sukker
 

Opskrift - sådan laver du rødbede- og gulerods-crudité

 
1. Skræl gulerødder og rødbeder, og skær dem i så tynde skiver som muligt, helst på kun 1 mm (gøres bedst på mandolinjern). Læg dem i en skål med vand og isterninger i 20 minutter.
 
2. Vinaigrette: Bland olie og eddike, og smag til med salt og et nip sukker.
 
3. Servering: Tag grøntsagsskiverne op af isvandet, og tør dem grundigt. Anret dem på et fad; dryp med vinaigrette, og pynt med havesyre eller anden urt. Drys med flagesalt, og servér straks.
 
Få alle Timm Vladimirs opskrifter til den perfekte julefrokost her