Tyndtsnittede grøntsagsskiver kaldes crudité på fransk. Når du lægger dem i isvand, bliver de supersprøde
20 min8 personer
Tid i alt 35 min
DET SKAL DU BRUGE
4 gulerødder, gerne i forskellige farver
4 rødbeder, gerne i forskellige farver
isterninger
havesyre, brøndkarse eller andre urter
flagesalt
VINAIGRETTE
3 spsk. oliven- eller rapsolie
1 spsk. æbleeddike
salt
sukker
Opskrift - sådan laver du rødbede- og gulerods-crudité
Skræl gulerødder og rødbeder, og skær dem i så tynde skiver som muligt, helst på kun 1 mm (gøres bedst på mandolinjern). Læg dem i en skål med vand og isterninger i 20 minutter.
Vinaigrette: Bland olie og eddike, og smag til med salt og et nip sukker.
Servering: Tag grøntsagsskiverne op af isvandet, og tør dem grundigt. Anret dem på et fad; dryp med vinaigrette, og pynt med havesyre eller anden urt. Drys med flagesalt, og servér straks.