Jomfruhummerbisque med creme fraiche og rød skovsyre
Mad

Nem nytårsforret: Jomfruhummerbisque

21. december 2021
af Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Jomfruhummerbisque er en utrolig nem og lækker forret, der er helt perfekt nytårsaften! Den her opskrift er en del af en komplet nytårsmenu - den finder du nederst her på siden.
1 t og 30 min

BISQUE

  • 700 g hele jomfruhummere (ca. 18 stk., fra frost)
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 1 dl vermouth eller hvidvin
  • 1,2 l vand
  • ½ l piskefløde
  • 2 spsk. tomatpuré
  • salt og friskkværnet peber

SERVERING

  • 6 tsk. cremefraiche 18 %
  • Rød skovsyre
  • 6-8 skiver brød

Jomfruhummerbisque

  1. Optø jomfruhummerne. Bræk halerne af, og pil dem. Gem 12 haler til velkomstsnacken i køleskabet. Hak de sidste ca. 6 hummerhaler groft, og sæt dem i køleskabet.
  2. Læg hummerskaller, hoveder og kløer i en stor gryde. Pil løget, skræl guleroden, og skær begge dele i mindre stykker. Stil til side.
  3. Rist hummerskallerne af i gryden i smør. Hæld vermouth eller vin ved, og lad det koge ind. Tilsæt løg, gulerod og vand, og lad det koge op.
  4. Skru ned for varmen, og lad suppen simre i ca. 1 time. Si suppen igennem et rent viskestykke, og kog ind til den halve mængde, så du har ca. 6 dl kraftig fond.
  5. Tilsæt fløde og tomatpuré, og lad suppen koge ind og tykne. Smag til med salt og peber.
  6. SERVERING: Anret suppen i forvarmede skåle med hakkede hummerhaler, cremefraiche og skovsyre, og servér med ristet brød.

TIP: Kog gerne hummerfonden dagen før, og gem kødet på køl til velkomstsnacken — se opskriften på velkomstsnacken via linket her:

Læs også