Forretter

Mazarinkage med græsk yoghurt og julekrydret sirup

Slut julefrokosten af med en saftig mazarinkage med smag af appelsin og julekrydderier. Her får du opskriften på mazarinkage med græsk yoghurt og julekrydret sirup.

 
Tid: 30 minutter
Bagetid: 25 minutter
Trækketid, sirup: 1 time
Antal personer: 6
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
50 g hvedemel
1 knivspids salt
½ appelsin
1 firkantet bageform, 28 x 18 cm
 
Appelsinsirup:
2½ appelsiner
80 g sukker
6 nelliker
2 kanelstænger
2 kardemommekapsler
1 stjerneanis
 
Til servering:
1 tsk. flormelis til drys
3 dl græsk yoghurt
100 g granatæblekerner
 
 
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Pisk marcipan, sukker og smør let sammen i en skål med en elpisker. Pisk et æg i ad gangen. Rør mel og salt i dejen til sidst. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter. Tag kagen ud af ovnen, og prik små huller i overfladen med en gaffel. Dryp straks saft af ½ appelsin over kagen, og lad det trække ned i kagen. Sæt kagen til afkøling på en rist. 
 
Appelsinsirup: Kog appelsinsaft, sukker og krydderierne op i en gryde. Lad det småkoge i 10 minutter, til appelsinsaften tykner en smule. Tag gryden af varmen, og lad siruppen trække i gryden i 1 time. Sigt krydderierne fra, og hæld siruppen på et glas. 
 
Servering: Sigt flormelis over mazarinkagen, og skær den i 12 firkantede stykker. Servér kagen portionsanrettet med en skefuld græsk yoghurt og granatæblekerner på toppen, og dryp med appelsinsirup. 
 
 

LÆS OGSÅ: Se flere julefrokostretter med et friskt og grønt pift her

Læs mere om: