Mazarinkage med græsk yoghurt og julekrydret sirup
Slut julefrokosten af med en saftig mazarinkage med smag af appelsin og julekrydderier. Her får du opskriften på mazarinkage med græsk yoghurt og julekrydret sirup.
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft.
Slut julefrokosten af med en saftig mazarinkage med smag af appelsin og julekrydderier. Her får du opskriften på mazarinkage med græsk yoghurt og julekrydret sirup.
Annonce
Tid: 30 minutter Bagetid: 25 minutter Trækketid, sirup: 1 time Antal personer: 6 DET SKAL DU BRUGE 200 g marcipan 200 g sukker 200 g blødt smør 4 æg 50 g hvedemel 1 knivspids salt ½ appelsin 1 firkantet bageform, 28 x 18 cm Appelsinsirup: 2½ appelsiner 80 g sukker 6 nelliker 2 kanelstænger 2 kardemommekapsler 1 stjerneanis Til servering: 1 tsk. flormelis til drys 3 dl græsk yoghurt 100 g granatæblekerner
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Pisk marcipan, sukker og smør let sammen i en skål med en elpisker. Pisk et æg i ad gangen. Rør mel og salt i dejen til sidst. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter. Tag kagen ud af ovnen, og prik små huller i overfladen med en gaffel. Dryp straks saft af ½ appelsin over kagen, og lad det trække ned i kagen. Sæt kagen til afkøling på en rist. Appelsinsirup: Kog appelsinsaft, sukker og krydderierne op i en gryde. Lad det småkoge i 10 minutter, til appelsinsaften tykner en smule. Tag gryden af varmen, og lad siruppen trække i gryden i 1 time. Sigt krydderierne fra, og hæld siruppen på et glas. Servering: Sigt flormelis over mazarinkagen, og skær den i 12 firkantede stykker. Servér kagen portionsanrettet med en skefuld græsk yoghurt og granatæblekerner på toppen, og dryp med appelsinsirup. PRØV OGSÅ: Flere julefrokostretter med et friskt og grønt pift