Langtidsstegte andelår med sprød og syrlig rødkålssalat
1. december 2021
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft.
Hvorfor vente med anden helt til juleaften? De lækre andelår tager lidt tid at få klar, men er indsatsen værd.
3 t og 0 min6 personer
DET SKAL DU BRUGE
6 andelår
Olie til stegning
2 skalotteløg
6 kviste frisk timian
4 laurbærblade
10 sorte peberkorn
2 tsk. groft salt
6-8 dl olivenolie
Rødkålssalat med bagte pastinakker:
400 g rødkål
1 lille rødløg
1 potte persille
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
400 g pastinakker
1 spsk. olivenolie
2 appelsiner
50 g smuttede mandler
Sådan laver du langtidsstegte andelår med tilbehør
Dup andelårene tørre. Brun dem på begge sider i olie på en pande, til skindet bliver gyldent. Tænd ovnen på 100°. Læg andelårene helt tæt sammen i en lille bradepande. Pil løg, og skær dem i tykke skiver. Fordel løg, timiankviste, laurbærblade, peberkorn og salt over og mellem andelårene. Hæld olivenolie i fadet, indtil andelårene er dækket. Steg andelårene i ovnen i 3 timer, til de er helt møre. Tag lårene ud af ovnen, og kassér olie og krydderier.
Rødkålssalat med bagte pastinakker: Snit rødkålen fint. Pil løget, og skær det i tynde både. Skyl og hak persille, og vend det sammen med rødkål og løg i en skål. Pisk eddike, sennep, honning og olie sammen i en anden skål, og krydr med salt og peber. Vend dressingen i rødkålssalaten.
Tænd ovnen på 210°. Skræl pastinakker, og skær dem i aflange stave. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter. Skær skallen af appelsinerne, og skær frugtkødet i fileter. Saml appelsinsaften op i en skål undervejs, og hæld lidt af den over rødkålssalaten. Rist mandler let på en tør pande. Vend rødkålssalat, pastinakker, appelsinfileter og mandler sammen, og servér salaten til andelårene.