Forretter

Langtidsstegte andelår med sprød og syrlig rødkålssalat

Hvorfor vente med anden helt til juleaften? De lækre andelår tager lidt tid at få klar, men er indsatsen værd.

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 3 t
Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

6 andelår
Olie til stegning
2 skalotteløg
6 kviste frisk timian
4 laurbærblade
10 sorte peberkorn
2 tsk. groft salt
6-8 dl olivenolie

Rødkålssalat med bagte pastinakker:

400 g rødkål
1 lille rødløg
1 potte persille
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
400 g pastinakker
1 spsk. olivenolie
2 appelsiner
50 g smuttede mandler
 
 
Dup andelårene tørre. Brun dem på begge sider i olie på en pande, til skindet bliver gyldent. Tænd ovnen på 100°. Læg andelårene helt tæt sammen i en lille bradepande. Pil løg, og skær dem i tykke skiver. Fordel løg, timiankviste, laurbærblade, peberkorn og salt over og mellem andelårene. Hæld olivenolie i fadet, indtil andelårene er dækket. Steg andelårene i ovnen i 3 timer, til de er helt møre. Tag lårene ud af ovnen, og kassér olie og krydderier.
 
Rødkålssalat med bagte pastinakker:
Snit rødkålen fint. Pil løget, og skær det i tynde både. Skyl og hak persille, og vend det sammen med rødkål og løg i en skål. Pisk eddike, sennep, honning og olie sammen i en anden skål, og krydr med salt og peber. Vend dressingen i rødkålssalaten.
Tænd ovnen på 210°. Skræl pastinakker, og skær dem i aflange stave. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber. 
 
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter. Skær skallen af appelsinerne, og skær frugtkødet i fileter. Saml appelsinsaften op i en skål undervejs, og hæld lidt af den over rødkålssalaten. Rist mandler let på en tør pande. Vend rødkålssalat, pastinakker, appelsinfileter og mandler sammen, og servér salaten til andelårene.
 
 
Læs mere om: