Langtidsstegte andelår  og rødkålssalat med  bagte pastinakker
Forretter

Langtidsstegte andelår med sprød og syrlig rødkålssalat

af Camilla Biesbjerg Markussen 25. november 2019
Foto: Betina Hastoft.
Hvorfor vente med anden helt til juleaften? De lækre andelår tager lidt tid at få klar, men er indsatsen værd.
3 t og 0 min 6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 6 andelår
  • Olie til stegning
  • 2 skalotteløg
  • 6 kviste frisk timian
  • 4 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 tsk. groft salt
  • 6-8 dl olivenolie

Rødkålssalat med bagte pastinakker:

  • 400 g rødkål
  • 1 lille rødløg
  • 1 potte persille
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 400 g pastinakker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 appelsiner
  • 50 g smuttede mandler
 
  Dup andelårene tørre. Brun dem på begge sider i olie på en pande, til skindet bliver gyldent. Tænd ovnen på 100°. Læg andelårene helt tæt sammen i en lille bradepande. Pil løg, og skær dem i tykke skiver. Fordel løg, timiankviste, laurbærblade, peberkorn og salt over og mellem andelårene. Hæld olivenolie i fadet, indtil andelårene er dækket. Steg andelårene i ovnen i 3 timer, til de er helt møre. Tag lårene ud af ovnen, og kassér olie og krydderier.
  Rødkålssalat med bagte pastinakker: Snit rødkålen fint. Pil løget, og skær det i tynde både. Skyl og hak persille, og vend det sammen med rødkål og løg i en skål. Pisk eddike, sennep, honning og olie sammen i en anden skål, og krydr med salt og peber. Vend dressingen i rødkålssalaten. Tænd ovnen på 210°. Skræl pastinakker, og skær dem i aflange stave. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber.    Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter. Skær skallen af appelsinerne, og skær frugtkødet i fileter. Saml appelsinsaften op i en skål undervejs, og hæld lidt af den over rødkålssalaten. Rist mandler let på en tør pande. Vend rødkålssalat, pastinakker, appelsinfileter og mandler sammen, og servér salaten til andelårene.   PRØV OGSÅ: Flere julefrokostretter med et friskt og grønt pift  

Andre lækre opskrifter