Forretter

Honningglaseret laks med syltede rødløg og sauce tartare

I stedet for skiveskåret laks kan du tilberede en hel lakseside med en smagfuld marinade. Her får du opskriften på honningglaseret laks med syltede rødløg og sauce tartare.

Forberedelsestid: 25 minutter
Marinering: 1 time
Ovntid: 15-20 minutter
Antal personer: 6
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g fersk laksefilet i et helt stykke
Salt og peber
1 spsk. grov sennep
2 tsk. flydende honning
 
Syltet rødløg:
1 stort rødløg
1 dl lys eddike
1½ spsk. sukker
 
Sauce tartare:
1 skalotteløg
2 syltede drueagurker
1 spsk. kapers
1 potte dild
1 dl god mayonnaise
1 dl græsk yoghurt 10 %
1 tsk. flydende honning
Salt og peber
 
Til servering:
Godt brød
 
 
Syltet rødløg: Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er opløst. Vend rødløgsskiverne i eddikelagen, og sørg for, at de er helt dækkede af lagen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 1 time.
 
Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileten med skindsiden nedad i et ovnfad beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber. Rør sennep og honning sammen i en skål, og smør det oven på laksefileten i et jævnt lag. Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter (bagetiden afhænger af tykkelsen). Laksefileten er færdigbagt, når kødet nemt deler sig i fine flager.
 
 
Sauce tartare: Pil løget. Hak løg, drueagurker, kapers og dild fint, og gem lidt dild til pynt. Rør det hele sammen med mayonnaise og græsk yoghurt, og smag til med flydende honning, salt og peber.
 
Servering: Anret laksen på et fad, og fordel afdryppet syltet rødløg på toppen. Pynt med dild, og servér med sauce tartare og brød.
 

Læs mere om: