Glaseret laks med syltede rødløg og sauce tartare
Mad

Honningglaseret laks med syltede rødløg og sauce tartare

25. november 2019
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft.
I stedet for skiveskåret laks kan du tilberede en hel lakseside med en smagfuld marinade. Her får du opskriften på honningglaseret laks med syltede rødløg og sauce tartare.
Forberedelsestid: 25 minutterMarinering: 1 timeOvntid: 15-20 minutterAntal personer: 6 DET SKAL DU BRUGE600 g fersk laksefilet i et helt stykkeSalt og peber1 spsk. grov sennep2 tsk. flydende honning Syltet rødløg:1 stort rødløg1 dl lys eddike1½ spsk. sukker Sauce tartare:1 skalotteløg2 syltede drueagurker1 spsk. kapers1 potte dild1 dl god mayonnaise1 dl græsk yoghurt 10 %1 tsk. flydende honningSalt og peber Til servering:Godt brød Syltet rødløg: Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er opløst. Vend rødløgsskiverne i eddikelagen, og sørg for, at de er helt dækkede af lagen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 1 time. Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileten med skindsiden nedad i et ovnfad beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber. Rør sennep og honning sammen i en skål, og smør det oven på laksefileten i et jævnt lag. Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter (bagetiden afhænger af tykkelsen). Laksefileten er færdigbagt, når kødet nemt deler sig i fine flager.
Sauce tartare: Pil løget. Hak løg, drueagurker, kapers og dild fint, og gem lidt dild til pynt. Rør det hele sammen med mayonnaise og græsk yoghurt, og smag til med flydende honning, salt og peber. Servering: Anret laksen på et fad, og fordel afdryppet syltet rødløg på toppen. Pynt med dild, og servér med sauce tartare og brød. PRØV OGSÅ: Flere julefrokostretter med et friskt og grønt pift
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også