Glaseret laks med syltede rødløg og sauce tartare
Forretter

Honningglaseret laks med syltede rødløg og sauce tartare

af Camilla Biesbjerg Markussen 25. november 2019
Foto: Betina Hastoft.
I stedet for skiveskåret laks kan du tilberede en hel lakseside med en smagfuld marinade. Her får du opskriften på honningglaseret laks med syltede rødløg og sauce tartare.
Forberedelsestid: 25 minutter Marinering: 1 time Ovntid: 15-20 minutter Antal personer: 6   DET SKAL DU BRUGE 600 g fersk laksefilet i et helt stykke Salt og peber 1 spsk. grov sennep 2 tsk. flydende honning   Syltet rødløg: 1 stort rødløg 1 dl lys eddike 1½ spsk. sukker   Sauce tartare: 1 skalotteløg 2 syltede drueagurker 1 spsk. kapers 1 potte dild 1 dl god mayonnaise 1 dl græsk yoghurt 10 % 1 tsk. flydende honning Salt og peber   Til servering: Godt brød  
  Syltet rødløg: Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er opløst. Vend rødløgsskiverne i eddikelagen, og sørg for, at de er helt dækkede af lagen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 1 time.   Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileten med skindsiden nedad i et ovnfad beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber. Rør sennep og honning sammen i en skål, og smør det oven på laksefileten i et jævnt lag. Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter (bagetiden afhænger af tykkelsen). Laksefileten er færdigbagt, når kødet nemt deler sig i fine flager.  
  Sauce tartare: Pil løget. Hak løg, drueagurker, kapers og dild fint, og gem lidt dild til pynt. Rør det hele sammen med mayonnaise og græsk yoghurt, og smag til med flydende honning, salt og peber.   Servering: Anret laksen på et fad, og fordel afdryppet syltet rødløg på toppen. Pynt med dild, og servér med sauce tartare og brød.   PRØV OGSÅ: Flere julefrokostretter med et friskt og grønt pift

Andre lækre opskrifter