Forretter
Bruschetta med ricottacreme og friske figner
Sprødt brød, cremet ricotta og milde figner er en uovertruffen kombination som en lille snack. Her får du opskriften på bruschetta med ricottacreme og friske figner.
Mandag, 25. november 2019 - 7:43 - af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Betina Hastoft.
Forberedelsestid: 15 min
Antal personer: 6
DET SKAL DU BRUGE
1 groft flute
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
3 friske figner
Saltet ricottacreme:
100 g ricotta
½ tsk. flagesalt
2 tsk. olivenolie
Til servering:
2 tsk. flydende honning
4 stilke frisk timian
Skær flutet i 12 pæne skiver, og pensl skiverne med olivenolie. Steg brødskiverne på begge sider på en varm pande, så de bliver gyldne og sprøde. Pil og halvér hvidløget, og gnid brødskiverne med hvidløg, så de får lidt smag.
Saltet ricottacreme: Rør ricotta sammen med salt og olivenolie i en skål til en jævn creme. Skyl figner, og skær dem i kvarte.
Servering: Smør saltet ricotta på brødskiverne, top med figen, og dryp honning over. Anret bruschettaerne på et fad, pynt med frisk timian, og krydr evt. med lidt salt.