Bruschetta med saltet  ricottacreme, figner og timian
Forretter

Bruschetta med ricottacreme og friske figner

af Camilla Biesbjerg Markussen 25. november 2019
Foto: Betina Hastoft.
Sprødt brød, cremet ricotta og milde figner er en uovertruffen kombination som en lille snack. Her får du opskriften på bruschetta med ricottacreme og friske figner.
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 groft flute
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 3 friske figner

Saltet ricottacreme:

  • 100 g ricotta
  • ½ tsk. flagesalt
  • 2 tsk. olivenolie

Til servering:

  • 2 tsk. flydende honning
  • 4 stilke frisk timian
  Skær flutet i 12 pæne skiver, og pensl skiverne med olivenolie. Steg brødskiverne på begge sider på en varm pande, så de bliver gyldne og sprøde. Pil og halvér hvidløget, og gnid brødskiverne med hvidløg, så de får lidt smag.   Saltet ricottacreme: Rør ricotta sammen med salt og olivenolie i en skål til en jævn creme. Skyl figner, og skær dem i kvarte.  
  Servering: Smør saltet ricotta på brødskiverne, top med figen, og dryp honning over. Anret bruschettaerne på et fad, pynt med frisk timian, og krydr evt. med lidt salt.   PRØV OGSÅ: Flere julefrokostretter med et friskt og grønt pift  

Andre lækre opskrifter