Forretter

Blomkålssuppe med kammuslinger

Ugens fredagsopskrift er blomkålssuppe med kammuslinger. Få opskriften her

Indkøbsseddel til blomkålssuppe:

1 løg
2 fed hvidløg
lidt olie til stegning
1 lille blomkål
100 g kartoffel
1 dl hvidvin
½ l lys hønsefond
4-5 dl sødmælk
salt

Prøv også: Blomkålssuppe med kæmperejer

ENDVIDERE:
6 store kammuslinger
en smule olie
citronsaft
salt
lidt plukket dild
1 æble i små terninger
lidt olie og eddike

TILBEHØR:
groft brød

Sådan laver du blomkålssuppe:

Hak løg og hvidløg. Skær blomkålen i mindre buketter - brug også stokken, men kassér bladene. Skræl kartoflen, og skær den i terninger.
Sautér løg, hvidløg, kartofler og blomkål i lidt olie en i stor gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 6-8 minutter under omrøring. Kom hvidvinen på, og lad det koge ind til det halve. Hæld hønsefond og mælk på, og lad suppen koge under låg i ca. 25 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.

Blend din blomkålssuppe med en stavblender, og smag til med salt.

Fjern den lille muskel på kammuslingerne, og kassér den. Rist muslingerne i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne - ca. 1 minut på hver side. Krydr med salt og lidt citronsaft.
Vend æble, olie og eddike sammen. Anret suppen i to dybe tallerkener. Top med æblevinaigrette, muslinger og dild, og servér straks med groft brød til.
Opskriften er til 2 personer.

Få indkøbslisten til hele ugen her