blomkålssuppe
Forretter

Blomkålssuppe med kammuslinger

af Louisa Lorang 28. juni 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er blomkålssuppe med kammuslinger. Få opskriften her

Indkøbsseddel til blomkålssuppe:

1 løg2 fed hvidløglidt olie til stegning1 lille blomkål100 g kartoffel1 dl hvidvin½ l lys hønsefond4-5 dl sødmælksalt

Prøv også: Blomkålssuppe med kæmperejer

ENDVIDERE:6 store kammuslingeren smule oliecitronsaftsaltlidt plukket dild1 æble i små terningerlidt olie og eddike

TILBEHØR:groft brød

Sådan laver du blomkålssuppe:

Hak løg og hvidløg. Skær blomkålen i mindre buketter - brug også stokken, men kassér bladene. Skræl kartoflen, og skær den i terninger.Sautér løg, hvidløg, kartofler og blomkål i lidt olie en i stor gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 6-8 minutter under omrøring. Kom hvidvinen på, og lad det koge ind til det halve. Hæld hønsefond og mælk på, og lad suppen koge under låg i ca. 25 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.

Blend din blomkålssuppe med en stavblender, og smag til med salt.

Fjern den lille muskel på kammuslingerne, og kassér den. Rist muslingerne i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne - ca. 1 minut på hver side. Krydr med salt og lidt citronsaft.Vend æble, olie og eddike sammen. Anret suppen i to dybe tallerkener. Top med æblevinaigrette, muslinger og dild, og servér straks med groft brød til.Opskriften er til 2 personer.

Få indkøbslisten til hele ugen her