Blinis af kartoffel med stenbidderrogn
Forretter

Blinis af kartoffel med stenbiderrogn

af Julie Hey 13. juni 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du en skøn opskrift på blinis af kartoffel med stenbiderrogn – perfekt som forret eller en lille velkomstsnack.

Det skal du bruge

  • 2 forårsløg
  • 4 nye kartofler, 200 g
  • 2 æg
  • 1 dl A38
  • ½ dl boghvedemel
  • Salt, peber
  • Smør
  • 100 g stenbiderrogn
  • 1 rødløg

Sådan laver du blinis af kartoffel med stenbidderrogn

  1. Rens forårsløgene og hak dem fint.

  2. Rens kartoflerne, riv dem fint og pres dem for væde.

  3. Del æggene i blommer og hvide. Rør kartofler og forårsløg med æggeblommer, A38, mel, salt og peber.

  4. Pisk æggehviderne stive og fold dem i kartoffeldejen.

  5. Smelt lidt smør på en pande, kom et par skefulde dej på og bag små blinis/pandekager i 3 min. på hver side.

  6. Serveres lune med stenbiderrogn og hakket rødløg.

Prøv også: Klassiske blinis med stenbidderrogn

Det er superlækkert med kartofler i blinisdejen, da det både giver en dejlig, svampet konsistens og god mæthed. Vil du prøve endnu en opskrift på kartoffel-blinis, så tjek denne med laks og rygeostcreme.