Drikke

Skål nytåret ind: 4 fantastiske cocktails

På årets sidste aften skal der skrues helt op for overdådighederne, så hvorfor ikke servere et væld af festlige drinks? Her får du 4 overdådige drinksopskrifter, så du rigtigt kan imponere dine gæster.

HINDBÆR-VANILJE-SURPRISE + INGEFÆR-COCKTAIL MED ROSMARIN

HINDBÆR-VANILJE-SURPRISE

Hindbær smager godt, vanilje smager godt, og toppet med champagne er det meget svært ikke at bryde sig om den smukke cocktail. 

Tid: 10 minutter

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2½ dl frosne hindbær 
1 dl sukkersirup
¼ tsk. rent vaniljepulver 
Ca. 3 dl champagne eller anden mousserende vin

Blend hindbær, sirup, vaniljepulver og 1 dl champagne. Fordel blandingen i 4 glas, top med resten af champagnen, og servér.

 

INGEFÆR-COCKTAIL MED ROSMARIN

Brug færdigsyltet ingefær fra supermarkedet til at lave en anderledes og forfriskende drink.

Tid: 10 minutter

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 kviste frisk rosmarin + lidt til pynt
6 cl sukkersirup
8 cl gin 
4 spsk. ingefærlage (fra de syltede ingefær)
8 stykker syltet ingefær 
Isterninger
4 dl tør champagne eller anden mousserende vin

Læg rosmarinkvistene på et spækbræt, og bank let på dem med skaftet af en kniv. Bland sirup, gin, ingefærlage og rosmarin i en shaker med isterninger, og ryst, til det er godt blandet. Fordel ingefærstykkerne i 4 martiniglas, og hæld blandingen fra shakeren over. Top med champagne, og servér med det samme med en lille kvist frisk rosmarin i hvert glas.

 

PRØV OGSÅ: Sådan laver du de lækreste nytårscocktails

 

PRETTY IN PINK

Gør drinken lidt festligere med rubinrøde granatæblekerner. 

Tid: 10 minutter

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 dl Lillet Blanc-likør
½ dl grenadine 
½ dl sukkersirup
12 isterninger
2 spsk. friske granatæblekerner 
4 dl tør champagne eller anden mousserende vin

Bland Lillet Blanc, grenadine, sirup og isterninger i en shaker, og ryst grundigt. Fordel blandingen i 4 champagneskåle, og drys granatæblekerner over. Top med kold champagne, og servér straks.

PRØV OGSÅ: 3 festlige nytårscocktails

 

MANGO-PASSION SOUR

En såkaldt "sour" indeholder typisk citronsaft, sukkersirup og likør. Denne version er piftet op med mango, passion og rom.

Tid: 10 minutter

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 moden mango
6 cl citronsaft
1 dl passionsfrugtjuice
8 cl hvid rom
6 cl sukkersirup
12 isterninger
2 dl tør champagne eller anden tør mousserende vin

Skræl mangoen, og skær frugtkødet fri fra stenen. Blend mango med citronsaft og passionsfrugtjuice i en blender. Hæld blandingen i en shaker sammen med rom, sirup og isterninger i en shaker. Ryst grundigt i 20-30 sekunder, og hæld herefter blandingen i 4 glas. Top med champagne, og servér straks.

 

TIP: Lav din egen sukkersirup

En sukkersirup er nem at lave og kan opbevares længe på køl. Brug den til drinks, der har godt af lidt sødme. 

Tid: 10 minutter
Mængde: Ca. ½ l

 

DET SKAL DU BRUGE

1 vaniljestang 
4 dl vand 
2 dl sukker 
1 stykke usprøjtet citronskal på ca. 3 cm

 

Flæk vaniljestangen. Læg alle ingredienser i en gryde, og lad lagen koge op og herefter simre i ca. 5 minutter, til den er tyknet lidt og har konsistens som en tynd sirup. Lad herefter siruppen køle af. 

 

Læs mere om: