Drikke

Festlige cocktails, der hitter nytårsaften

Årets sidste store festaften nærmer sig, og den skal fejres flot og elegant. Prøv de lækre bud på en velkomstcocktail, cocktails til kransekagen og en til at varme sig på efter fyrværkeriet fra en af Danmarks bedste bartendere Hardeep Rehal fra cocktailbar 1105.

Festlige cocktails, der hitter nytårsaften

Hot Buttered Scotch
Efter det kolde fyrværkerigys i vinterkulden, skal vi ha’ varmen igen, og den nemmeste måde er med god alkohol. Her et twist på en varm cocktail, der har givet varmen til mennesket i næsten 100 år. Med den cocktail kan du erstatte din Irish Coffee med ynde, stil og velsmag.

8–10 cl kogende vand
2–3 tsk. rørsukker eller brun farin
stødte julekrydderier (allehånde, kanel, nelliker, kardemomme, stjerneanis)
5 cl. Johnnie Walker Gold
1 tsk. smør
revet muskatnød
evt. hele krydderier

Kom lidt af det varme vand i bunden af et vinglas, og opløs sukkeret i vandet. Kom krydderier og whisky i, og rør godt rundt. Hæld resten af det varme vand og smørret i, rør en smule rundt, og top med revet muskatnød. Garnér med et par hele stykker af de krydderier, der er i drinken, f.eks. en kanelstang eller stjerneanis, eller hvad du har tilbage fra gløggen eller julesmåkagerne.

SE OGSÅ: Drinks eller cocktails? Få 3 gode alternativer til den klassiske G&T

Amaretto 23
Der er delte meninger om, hvorvidt champagne overhovedet passer til kransekagen, og eksperter siger niksen biksen.
Giv hellere kransekagen selskab af en cocktail, som du kan skræddersy, så den matcher sødmen i kagen. Så kan du gemme den gode champagne til middagen eller efter nytårsbraget.

3 cl Zacapa 23
2 cl Amaretto
3 cl friskpresset citronsaft
2 cl Sukkerlage
2 cl æggehvider (evt. pasteuriserede)
1 citronskive
evt. lidt revet chokolade

Shake alle ingredienserne sammen godt og længe, indtil drikken er skummende. Si den over i et oldfashioned glas (lowball) med isterninger. Garner med en skive citron, og evt. lidt revet chokolade over.

Få Mette Blomsterbergs opskrift på lækker hjemmelavet kransekage

Bubbly Cherry
Nytår og champagne hører sammen, så forkæl dine gæster med en velkomstchampagnecocktail med lidt af kirsebærsovsen fra juleaften. Og champagne bli’r man jo altid glad i låget af. 

3 cl Tanqueray Ten
2 cl  friskpresset citronsaft + lidt revet skal
1 cl lage eller sirup fra kirsebærsovsen + kirsebær til pynt
10 cl champagne
Shake gin, citronsaft og kirsebærsirup sammen, og si det over i et champagneglas. Top op med champagne, og garnér med de syltede kirsebær og revet citronskal.

SE OGSÅ: Miniguide til nytårschampagnen

Læs mere om: