pina colada
Drikke

Alkoholfrie drinks og cocktails også kaldet mocktails

6. juli 2021
af Maja Nygaard Bruun, Suzy Wengel
Foto: Sikkertrafik.dk, Anders Schønnemann og Unsplash
Alkoholfrie drinks og cocktails, der er nemme og lave. Her får du inspiration til 10 forskellige mocktails, der indenholder masser af smag og farve.

Alkoholfrie drinks og cocktails

Pink Dream

pink dream

Pink Dream er en frisk mocktail med lime og tranebær. Du kan helt selv bestemme hvor syrlig drinken skal være afhængig af mængden af lime, du propper i.

Det skal du bruge:

(4 glas)

1 bæger pasteuriseret æggeblomme (svarer til 2 blommer)

2 spsk. flormelis

Saft af 1-2 limefrugter

3 dl appelsinjuice
(friskpresset saft)

4 spsk. tranebærsaft

6 knuste isterninger

PYNT: Appelsin- el. limeskiver

Sådan gør du:

Pisk æggeblommer og flormelis sammen til det er hvidt og skummende. Kom derefter limesaften i. Pisk appelsinsaft og tranebeærsaft i, og hæld i isen i. Du kan eventuelt pynte drinken med halve skiver appelsiner eller lime. Server straks din alkoholfrie drink.

Summer Fever

summer fever

Er du mere til en sødlig drink uden alkohol? Så er Summer Fever lige sagen. Den røde grenadinesirup gør mocktailen sød og samtidig frisk med et strej af ingefær. Hvis du ønsker den knap så sød kan du tilføje lidt tonic.

Det skal du bruge:

(4 glas)

2 dl Mango Smoothie (1 juicebrik fra Rynkeby) el.
mangojuice

2 dl æblejuice

Saft af 1-2 limefrugter

1 tsk. friskrevet ingefær

Fintrevet skal af 1 økolimefrugt

Ca. 1 spsk. grenadinesirup

Ca. 8 isterninger

Frisk mynte

Sådan gør du:

Blandt mango- og æblejuce sammen med ingefær og limesagt. Kom det hele i en blender med isterninger og blend det sammen. Derefter tilsæt grenadinesirup og lad det falde til bunds i glasset. Pynt eventuelt med mynte på toppen. Server din alkoholfrie drink.

Jomfruelig Piña Colada

pina colada

Du behøver ikke undvære den klassiske Piña Colada med smag af ananas og kokosmælk. Du kan nemlig sagtens nyde drinken helt uden alkohol.

Det skal du bruge:

(4 glas)

1 dl isterninger

4-5 dl ananasjuice

1 ds. kokosmælk (light el. alm.)

Saft af ½ citron el. 1 limefrugt

4 kugler citron- el. appelsinsorbet
(købes færdig)

PYNT:
lime- el. citronskiver

Sådan gør du:

Køl evt. glassene af inden. Kom isterninger i en blender sammen med juice og kokosmælk. Smag til med citron eller limesaft. Kom derefter en kugle sorbet i hvert glas, og hæld Piña Coladaen over. Server straks din alkoholfrie drink, da den bør nydes med det samme, så drinken ikke skiller.

Virgin mojito

Virgin mojito

Virgin mojito er en klassisk mocktail, der smager helt som den skal selv uden rom. Her får du en klassisk alkoholfri drink med sprite!

Det skal du bruge:

(4 glas)

1 lime
1 håndfuld mynte
Isterninger
1 l Sprite Zero

Sådan gør du:

Skær lime i mindre stykker og stød dem sammen med mynteblande, så saften frigives. Fyld derefter glassene op med isterninger og hæld blandingen over. Tilsæt til sidst Sprite og servér din alkoholfrie drink.

Jordbær-limonade drink

Rød limonade

En limonade med jordbær kan alle lide. Denne alkoholfrie drink indenholder kun 3 ingredienser, men smager tilgengæld fantastisk.

Det skal du bruge:

(4 glas)

400 g jordbær

1 l Sprite

1 l danskvand med citrus

Sådan gør du:

Blend jordbærrene til en puré. Hæld derefter jordbærpuréen i glassene og fyld op med Sprite og danskvand. Fyld dernæst isterninger i. Server straks den alkolholfrie drink.

Tip! Limonaden kan også laves med hindbær eller andre bær.

Boblende rabarberdrik uden alkohol

rabarber drink

En alkoholfri rabarberdrik indenholder masser af danskvand og citron, der gør den til en frisk og sprudlende mocktail. Boblende rabarberdrik kan drikkes både til festlige lejligheder eller til hverdag.

Det skal du bruge:

(4 glas)

740 g rabarber

5 dl vand

300 g sukker

Saft og skal af 3 usprøjtede citroner

4 dl danskvand

Sådan gør du:

Skær rabarber i mindre stykker. Kog rabarberne sammen med vand, sukker, citronsaft og revet citronskal i 15 minutter til en rabarbersirup. Lad det derefter afkøle i 1 time. Når siruppen er kold, bland rabarbersiruppen med danskvand. Server din alkoholfrie drink med isterninger i.

Aqua Fresca alkoholfrie drink med vandmelon

vandmelon drink

Frisk vandmelonsdrink med masser af smag og helt uden alkohol. Kan serveres med det samme eller stilles i køleskabet til flere dage.

Det skal du bruge:

(4 glas)

½ vandmelon

3 dl vand

2-3 spsk. sukker

Saft af 3 limefrugter isterninger evt. frisk mynte

Sådan gør du:

Skær skrællen af vandmelonen og fjern kerner. Blend vandmelonkødet sammen med vand. Sigt derefter blandingen og smag den til med sukker og friskpresset limesaft. Server mocktailen med isterninger og mynte.

Varm alkoholfri æbledrik med rosmarin

https://dk-femina-backend.imgix.net/storage_1/media/1349-aebledrik-med-rosmarin.jpg

Til hygge i vinterhalvåret kan du varme dig på en æbledrik med rosmarin. Den alkoholfrie drink med hyldeblomst har en varmende effekt med ingefær og rosmarin, selvom den er helt uden alkohol.

Det skal du bruge:

(4 glas)

5 dl æblemost

½-1 dl hyldeblomstsaft

1½ cm ingefær, skrællet og i tynde skiver

2 stilke frisk rosmarin

2 hele nelliker

Evt. tynde skiver økocitron eller økolime

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser sammen undtagen citron, og bring det langsomt i kog. Sluk, og lad gerne drikken trække i ½-1 time. Smag den til, og si den evt. Hvis du vil have den sød, kan du komme mere hyldeblomstsaft i. Varm den op igen, inden du skal drikke den, og kom et par tynde citronskiver i.

After Dark

after dark drink

After Dark er en cremet drink til alle kaffeelskerne. Med drikkens kolde espresso shot og sødmælk får du en frisk alkoholfri drink uden at undvære kaffen.

Det skal du bruge:

(4 glas)

½ dl sød lakridssirup

½ dl ingefærsirup eller honning

1,2 dl mælk (gerne sødmælk)

1½ dl kold espresso

Sådan gør du:

Prop alle ingredienser i en shaker og fyld den med is. Ryst grundigt og indholdet over i et glas med isterninger. Server straks den alkoholfrie drink.

Sunny Street

sunny street drink

Sunny Street er en frisk drink med passionsfrugt og sød vaniljesirup. Den lækre mocktail kan drikkes hele året uanset anledningen.

Det skal du bruge:

(4 glas)

1½ dl passionsfrugtjuice

1,2 dl vaniljesirup

1 dl limesaft

2 dl danskvand

2 passionsfrugter

Isterninger

Sådan gør du:

Bland passionsfrugtjuice, vaniljesirup og limesaft sammen i et glas og fyld derefter isterninger i. Rør godt sammen og tilføj danskvand. Pynt til sidst med en halv passionsfrugt. Server straks den alkoholfrie drink.

Brum-brombær

brombær drink

Brum-brombær er en frisk mocktail med masser af smag. Sukkerlaget gør drinken ekstra sød og lige til at drikke, selvom den er uden alkohol.

Det skal du bruge:

(4 glas)

1 dl brombærsirup

1 dl sukkerlage

1½ citronjuice

Top med dansk vand

Sådan gør du:

Sukkerlage:

Bland sukker og vand i en gryde og varm det op til kogepunktet, så sukkeret opløses. Når sukkerlagen er afkølet er det klar til brug.

Drink:

Bland brombærsirup, sukkerlage og citronjuice. Fyld glasset op med is og top med danskvand. Pynt evt. med en citronskive eller bær. Server derefter den lækre alkoholfrie drink.

Pærenemt

pære drink

Pærenemt er præcis som den lyder. En nem drink du hurtig kan lave helt uden alkohol til dig selv og dine gæster. Det er en frisk alkoholfri drink med citronjuice, der gør drinken frisk!

Det skal du bruge:

(4 glas)

1 pære

8 stilke timian

1 dl citronjuice

1½ dl hvid chokolade sirup

Top med dansk vand

Sådan gør du:

Læg timian og pære i et glas og bland dem godt sammen. Du kan evt. bruge en morter. Fyld derefter op med knust is, citron og sirup. Til sidst top med danskvand og pynt med timianstilk.

Go on green

green drink

Go on green er en frisk og let alkoholfri drink med agurk og smag af ingefær. Sukkerlaget gør drinken lidt sød, så du bevarer den gode smag.

Det skal du bruge:

(4 glas)

20 skiver agurk

1½ dl sukkerlage

1½ dl limesaft

2 dl ginger ale

Knust is

Sådan gør du:

Sukkerlage:

Bland sukker og vand i en gryde og varm det op til kogepunktet, så sukkeret opløses. Når sukkerlagen er afkølet er det klar til brug.

Drink:

Læg 5 skiver agurk i et glas og mas dem med en morter. Fyld derefter glasset med knust is. Tilsæt sukker og limesaft og rør rundt. Til sidst top med ginger ale og pynt evt. med agurk.

Læs også