Desserter

Små pæretærter med karamelsauce og kanelskum

af Camilla Zarah Lawes 14. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Små lækre kager der kan tilberedes i god tid, så de blot skal lægges sammen lige inden servering
4 personer

Pæretærter

  • 1 rulle butterdej
  • 180 g sukker
  • 100 g smør
  • 3 pærer
  • 4 små tærteforme (8 cm i diameter)

KARAMELSAUCE

  • 100 g sukker
  • 2½ dl piskefløde

KANELSKUM

  • 2½ dl piskefløde
  • 2 spsk. kanel

1. Skær butterdejen ud i 4 kvadrater. Smelt sukkeret på en pande ved svag varme. Tilsæt smør, når sukkeret er gyldent. Tag panden fra varmen, og rør godt. Hæld den varme karamelmasse i de let smurte forme. Skræl pærerne; fjern kernerne, og skær dem i både. Læg dem oven på karamelmassen. Læg butterdejen ovenpå, og skub den godt ned i kanten hele vejen rundt. Bag kagerne i en 210° varm ovn i 13-15 minutter, til butterdejen hæver op og bliver gylden.

 

2. Karamelsauce: Smelt sukkeret i en gryde. Tilsæt fløde, og rør godt.

 

3. Kanelskum: Pisk fløden til skum. Drys lidt kanel ovenpå.

 

4. Servering: Læg en skefuld karamelsauce på hver tallerken. Vend pæretærterne ud af formene med bunden opad oven på karamelsaucen. Servér med en stor skefuld kanelflødeskum.

 

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af jordskokkesuppe, vagtler og små pæretærter. Fo opskrifterne på forret og hovedret her

Forret: Jordskoksuppe med kammuslinger og friteret æble – få opskriften her

Hovedret: Vagtler i bacon med bønner og flødegratinerede kartofler – få opskriften her