Desserter

Små pæretærter med karamelsauce og kanelskum

af Camilla Zarah Lawes 14. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Små lækre kager der kan tilberedes i god tid, så de blot skal lægges sammen lige inden servering
4 personer

Pæretærter

  • 1 rulle butterdej
  • 180 g sukker
  • 100 g smør
  • 3 pærer
  • 4 små tærteforme (8 cm i diameter)

KARAMELSAUCE

  • 100 g sukker
  • 2½ dl piskefløde

KANELSKUM

  • 2½ dl piskefløde
  • 2 spsk. kanel

Sådan laver du små pæretærter med karamel:

  1. Skær butterdejen ud i 4 kvadrater.

  2. Smelt sukkeret på en pande ved svag varme. Tilsæt smør, når sukkeret er gyldent. Tag panden fra varmen, og rør godt. Hæld den varme karamelmasse i de let smurte forme.

  3. Skræl pærerne; fjern kernerne, og skær dem i både. Læg dem oven på karamelmassen. Læg butterdejen ovenpå, og skub den godt ned i kanten hele vejen rundt.

  4. Bag kagerne i en 210° varm ovn i 13-15 minutter, til butterdejen hæver op og bliver gylden.

  5. Karamelsauce: Smelt sukkeret i en gryde. Tilsæt fløde, og rør godt.

  6. Kanelskum: Pisk fløden til skum. Drys lidt kanel ovenpå.

  7. Servering: Læg en skefuld karamelsauce på hver tallerken. Vend pæretærterne ud af formene med bunden opad oven på karamelsaucen. Servér med en stor skefuld kanelflødeskum.

Prøv også: Pæretærte med marcipan og chokolade