

Små pæretærter med karamelsauce og kanelskum
Pæretærter
- 1 rulle butterdej
- 180 g sukker
- 100 g smør
- 3 pærer
- 4 små tærteforme (8 cm i diameter)
KARAMELSAUCE
- 100 g sukker
- 2½ dl piskefløde
KANELSKUM
- 2½ dl piskefløde
- 2 spsk. kanel
1. Skær butterdejen ud i 4 kvadrater. Smelt sukkeret på en pande ved svag varme. Tilsæt smør, når sukkeret er gyldent. Tag panden fra varmen, og rør godt. Hæld den varme karamelmasse i de let smurte forme. Skræl pærerne; fjern kernerne, og skær dem i både. Læg dem oven på karamelmassen. Læg butterdejen ovenpå, og skub den godt ned i kanten hele vejen rundt. Bag kagerne i en 210° varm ovn i 13-15 minutter, til butterdejen hæver op og bliver gylden.
2. Karamelsauce: Smelt sukkeret i en gryde. Tilsæt fløde, og rør godt.
3. Kanelskum: Pisk fløden til skum. Drys lidt kanel ovenpå.
4. Servering: Læg en skefuld karamelsauce på hver tallerken. Vend pæretærterne ud af formene med bunden opad oven på karamelsaucen. Servér med en stor skefuld kanelflødeskum.
Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af jordskokkesuppe, vagtler og små pæretærter. Fo opskrifterne på forret og hovedret her
Forret: Jordskoksuppe med kammuslinger og friteret æble – få opskriften her
Hovedret: Vagtler i bacon med bønner og flødegratinerede kartofler – få opskriften her