hindbærtærter
Desserter

Små hindbærtærter

af Camilla Zarah Lawes 19. juli 2012
Foto: Lars Ranek
Den knasende bund med det bløde frugtfyld smager skønt og sommerligt, og så skal dejen ikke forbages, så tærterne er dejligt nemme at bage. Få opskriften på de små lækre hindbærtærter her

Små hindbærtærter til 8 personer

DET SKAL DU BRUGE

BUND175 g blødt smør175 g hvedemel120 g rørsukkerfintrevet skal af 1 økologisk appelsin1½ dl havregryn8 små tærtebunde på 6 cm eller 1 stor på 24 cm

FYLD3 æg2 dl cremefraiche 18 %75 g rørsukker100 g marcipan i små terninger

ENDVIDERE250 g hindbær

PYNT50 g mandelsplitter

CREME2 dl cremefraiche 18 %2 spsk. flormeliskorn af ½ stang vaniljefintrevet skal af ½ økologisk citron

 

PRØV OGSÅ: Vild med de små hindbærtærter her? Så prøv også en klassisk jordbærtærte - få opskriften her

 

Opskrift - sådan laver du små hindbærtærter

Saml smør med hvedemel, sukker, appelsinskal og havregryn. Brug fingrene, det er nemmest til den type dej. Tryk dejen ud i de smurte tærteforme. Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel, og fordel det i den ubagte bund. Fordel hindbærrene på tærterne, og drys med mandler. Bag tærterne midt i en 175° varm ovn i 30 minutter. Rør ingredienserne til cremen sammen, og sæt den i køleskabet, til tærterne skal serveres.

PRØV OGSÅ: Macarons med hindbær-creme