Desserter

Macarons med hindbær-creme

Du kan lave de små fine macarons i de fleste farver som i Frankrig, du bruger bare frugtfarve. Disse er med hindbærcreme, men du kan også bruge blåbær, hvor blåbærsaften bruges til at farve dejen, så du får nogle skønne lilla macarons

Macarons (20 sammenlagte kager)

 

DET SKAL DU BRUGE

200 g smuttede mandler
200 g flormelis
200 g sukker
0,8 dl vand
6 pasteuriserede æggehvider (3 bægre)
frugtfarve (rød)
 

Hindbærcreme til macarons:

250 g mascarpone
3 spsk. hindbærsyltetøj
kornene fra ½ god vaniljestang
 

Pynt:

frysetørrede hindbær
 

Endvidere:

Sukkertermometer og sprøjtepose
Investér i et sukkertermometer, der er uundværligt til desserter og kan anskaffes for under 100 kr.
 

PRØV OGSÅ: Macarons med chokolade-trøffel-creme

 

Sådan gør du:

1. Blend mandlerne til mel, tilsæt flormelis, og blend, til blandingen er fin og jævn. Sigt blandingen, og stil den til side. Kog sukker og vand i en lille gryde, og tag det fra blusset, når lagen er 110° (brug sukkertermometeret). Pisk halvdelen af æggehviderne ved langsom hastighed, til de er pisket stive, sæt hastigheden op, og hæld den varme sukkerlage i, i en tynd stråle, mens du pisker. Forsæt, til marengsmassen er afkølet (det tager ca. 7 minutter, så det er bedst at bruge en køkkenmaskine). Bland den anden halvdel af hviderne (de skal ikke piskes) med mandel-flormelis-blandingen til en tyk masse.

2. Tilsæt et par dråber frugtfarve ad gangen, så du har styr på farven. Vend forsigtigt lidt af marengsen ned i mandelmassen, og vend derefter resten i; dejen skal være glat, ensartet og let flydende. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille tylle. Sæt macarons dejen i ensartede klatter med god afstand på en bageplade med bagepapir, og lad kagerne stå til tørre en times tid ved stuetemperatur. Bag dem i en 110° varm ovn i 12 minutter (hvis de sprækker, er ovnen for varm, så skru ned).

3. Tag dine macarons ud af ovnen, og træk forsigtigt bagepapiret over på en fugtig bordplade eller et vådt stykke, så er det nemmere at få kagerne af papiret med en palet. Rør mascarpone med syltetøj og vanilje, og kom cremen i en sprøjtepose. Sprøjt creme på halvdelen af dine macarons, og læg de andre på som top. Drys de færdige kager med frysetørrede hindbær.