opskrift på oreotærte med sprød kiksebund
Mad

Oreo-tærte med mælkechokoladeganache

18. maj 2020
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Stine Christiansen.
Den sprøde kiksebund og blanke ganache er et tydeligt bevis på dit gode håndelag i det søde køkken. Her får du opskriften på oreo-tærte med mælkechokoladeganache.
50 min8 personer
Tid i alt 4 t og 50 min

DET SKAL DU BRUGE:

  • 200 g Oreo-kiks
  • 75 g smør
  • ¼ tsk. salt
  • 1 tærteform med løs bund, Ø 20 cm

MÆLKECHOKOLADEGANACHE:

  • 200 g mælkechokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 10 g mørk sirup
  • ¼ tsk. salt

TIL SERVERING:

  • 100 g brombær
  • 125 g blåbær
  • 4 Oreo-kiks
  • ¼ tsk. spiseligt sølvstøv

SE OGSÅ: Ferrero Rocher-kage med Nutella-mousse

Oreo-kiksebund:

  1. Knus kiksene fint i en blender eller foodprocessor.
  2. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksekrummer og salt.
  3. Pres kiksedejen ud i bunden og op ad siden i tærteformen, og tryk dejen godt fast med fingrene. Sæt tærten på køl i 1 time.
  4. Varm ovnen op til 180°.
  5. Bag tærten i ovnen i ca. 10 minutter, til den er let sprød. Lad den køle helt af.

Mælkechokoladeganache:

  1. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
  2. Varm fløde og sirup op til kogepunktet i en gryde.
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør rundt i cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til du får en blank ganache.
  4. Rør salt i, og fordel ganachen i tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 3 timer.

Servering:

  1. Pynt tærten med brombær, blåbær og halve Oreo-kiks.
  2. Pensl nogle af bærrene med sølvstøv.

SE OGSÅ: Marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også