Desserter

Oreo-tærte med mælkechokoladeganache

Den sprøde kiksebund og blanke ganache er et tydeligt bevis på dit gode håndelag i det søde køkken. Her får du opskriften på oreo-tærte med mælkechokoladeganache.

Tilberedelsestid: 50 min
Tid i alt: 4 t og 50 min
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE:

200 g Oreo-kiks
75 g smør
¼ tsk. salt
1 tærteform med løs bund, Ø 20 cm

MÆLKECHOKOLADEGANACHE:

200 g mælkechokolade
1 dl piskefløde
10 g mørk sirup
¼ tsk. salt

TIL SERVERING:

100 g brombær
125 g blåbær
4 Oreo-kiks
¼ tsk. spiseligt sølvstøv

SE OGSÅ: Ferrero Rocher-kage med Nutella-mousse

Oreo-kiksebund:

  1. Knus kiksene fint i en blender eller foodprocessor.
  2. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksekrummer og salt.
  3. Pres kiksedejen ud i bunden og op ad siden i tærteformen, og tryk dejen godt fast med fingrene. Sæt tærten på køl i 1 time.
  4. Varm ovnen op til 180°.
  5. Bag tærten i ovnen i ca. 10 minutter, til den er let sprød. Lad den køle helt af.

Mælkechokoladeganache:

  1. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
  2. Varm fløde og sirup op til kogepunktet i en gryde.
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør rundt i cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til du får en blank ganache. 
  4. Rør salt i, og fordel ganachen i tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 3 timer.

Servering:

  1. Pynt tærten med brombær, blåbær og halve Oreo-kiks.
  2. Pensl nogle af bærrene med sølvstøv.

SE OGSÅ: Marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber

Læs mere om: