Desserter
Oreo-tærte med mælkechokoladeganache
Den sprøde kiksebund og blanke ganache er et tydeligt bevis på dit gode håndelag i det søde køkken. Her får du opskriften på oreo-tærte med mælkechokoladeganache.
Mandag, 18. maj 2020 - 7:55 - af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Stine Christiansen.
Tilberedelsestid: 50 min
Tid i alt: 4 t og 50 min
Antal personer: 8
DET SKAL DU BRUGE:
200 g Oreo-kiks
75 g smør
¼ tsk. salt
1 tærteform med løs bund, Ø 20 cm
MÆLKECHOKOLADEGANACHE:
200 g mælkechokolade
1 dl piskefløde
10 g mørk sirup
¼ tsk. salt
TIL SERVERING:
100 g brombær
125 g blåbær
4 Oreo-kiks
¼ tsk. spiseligt sølvstøv
SE OGSÅ: Ferrero Rocher-kage med Nutella-mousse
Oreo-kiksebund:
- Knus kiksene fint i en blender eller foodprocessor.
- Smelt smørret, og rør det sammen med kiksekrummer og salt.
- Pres kiksedejen ud i bunden og op ad siden i tærteformen, og tryk dejen godt fast med fingrene. Sæt tærten på køl i 1 time.
- Varm ovnen op til 180°.
- Bag tærten i ovnen i ca. 10 minutter, til den er let sprød. Lad den køle helt af.
Mælkechokoladeganache:
- Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
- Varm fløde og sirup op til kogepunktet i en gryde.
- Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør rundt i cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til du får en blank ganache.
- Rør salt i, og fordel ganachen i tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 3 timer.
Servering:
- Pynt tærten med brombær, blåbær og halve Oreo-kiks.
- Pensl nogle af bærrene med sølvstøv.
SE OGSÅ: Marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber