opskrift på marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber
Desserter

Marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber

13. maj 2020Opdateret 16. april
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Stine Christiansen
Denne tærte har det hele: Det salte element fra lakridsen, det syrlige element fra hindbærmoussen og det søde, sprøde fra tærtedejen. Her får du opskriften på marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber.
1 t og 25 min16 personer
Tid i alt 7 t og 25 min

MØRDEJ:

  • 100 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 1 tsk. groft lakridspulver
  • 1 nip salt
  • 1 lille æg
  • 25 g mandelmel
  • 175 g hvedemel
  • 2 tærteforme med løs bund, Ø 20 cm

HINDBÆRMOUSSE:

  • 3 blade husblas
  • ½ vaniljestang
  • 225 g hindbær (evt. fra frost)
  • 75 g sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g skyr
  • Silikoneforme (f.eks. Quenelle, , Globe og Micro Stone fra Silikomart)

MARCIPANFYLD MED LAKRIDS:

  • 100 g blødt smør
  • 125 g mørk muscovadosukker
  • 250 g marcipan
  • 3 æg
  • 2 tsk. groft lakridspulver

TIL SERVERING:

  • 100 g hindbær
  • 100 g lakridskugler (f.eks. fra Johan Bülow)
  • 75 g hindbærmandler (f.eks. fra Summerbird)
  • 25 g karamelchokolade (f.eks. Dulcey fra Valrhona)
  • Rød skovsyre

SÅDAN GØR DU:

Tærtebunde:

  1. Rør blødt smør, flormelis, lakridspulver og salt sammen i en skål. Rør æg i.
  2. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml forsigtigt dejen uden at ælte den for meget.
  3. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
  4. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd de 2 tærteforme med dejen, så den dækker bunde og kanter.
  5. Stil tærtebundene i fryseren i mindst 1 time (eller gerne i op til 1 uge i forvejen).

Tip: Bag den lækre tærte dagen i forvejen, og pynt inden servering.

Prøv også denne skønne franske tærte med citroncreme og hindbær

Hindbærmousse:

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen.
  3. Bring hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i kog i en lille gryde, og lad det småkoge et par minutter.
  4. Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme bærpuré. Si kernerne fra, og lad puréen køle af, til den er lun.
  5. Pisk fløden til let skum, og vend skyr i. Vend først lidt af skummet i den lune hindbærpuré, og vend derefter resten i.
  6. Fordel moussen i de valgte silikoneforme (brug eventuelt en stor sprøjtepose), og bank dem let mod bordpladen for at undgå luftbobler.
  7. Sæt dem i fryseren i mindst 4 timer, gerne natten over.

Marcipanfyld med lakrids:

  1. Pisk smør sammen med sukker og revet marcipan med en elpisker, til massen akkurat er sammenhængende. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort igen.
  2. Rør lakridspulver i.
  3. Tænd ovnen på 175°.
  4. Fordel marcipanfyldet i et jævnt lag i de 2 kolde tærtebunde.
  5. Bag tærterne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne, og fyldet er fast. Afkøl tærterne helt.

Servering:

  1. Vend forsigtigt de helt frosne hindbærmoussebomber ud af formene.
  2. Fordel dem på de 2 tærter, og fyld hullerne imellem moussebomberne med friske hindbær, lakridskugler, hindbærmandler, hakket chokolade og skovsyre.

PRØV OGSÅ: Cappucino-tærte med sommerbær

Se flere opskrifter på tærte her.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også