opskrift på marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber
Desserter

Marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber

af Camilla Biesbjerg Markussen 13. maj 2020
Foto: Stine Christiansen
Denne tærte har det hele: Det salte element fra lakridsen, det syrlige element fra hindbærmoussen og det søde, sprøde fra tærtedejen. Her får du opskriften på marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber.
1 t og 25 min 16 personer
Tid i alt 7 t og 25 min

DET SKAL DU BRUGE:

    MØRDEJ:

    • 100 g blødt smør
    • 60 g flormelis
    • 1 tsk. groft lakridspulver
    • 1 nip salt
    • 1 lille æg
    • 25 g mandelmel
    • 175 g hvedemel
    • 2 tærteforme med løs bund, Ø 20 cm

    HINDBÆRMOUSSE:

    • 3 blade husblas
    • ½ vaniljestang
    • 225 g hindbær (evt. fra frost)
    • 75 g sukker
    • 2 spsk. citronsaft
    • 2 dl piskefløde
    • 100 g skyr
    • Silikoneforme (f.eks. Quenelle, , Globe og Micro Stone fra Silikomart)

    MARCIPANFYLD MED LAKRIDS:

    • 100 g blødt smør
    • 125 g mørk muscovadosukker
    • 250 g marcipan
    • 3 æg
    • 2 tsk. groft lakridspulver

    TIL SERVERING:

    • 100 g hindbær
    • 100 g lakridskugler (f.eks. fra Johan Bülow)
    • 75 g hindbærmandler (f.eks. fra Summerbird)
    • 25 g karamelchokolade (f.eks. Dulcey fra Valrhona)
    • Rød skovsyre

    SÅDAN GØR DU:

    Tærtebunde:

    1. Rør blødt smør, flormelis, lakridspulver og salt sammen i en skål. Rør æg i.
    2. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml forsigtigt dejen uden at ælte den for meget.
    3. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
    4. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd de 2 tærteforme med dejen, så den dækker bunde og kanter.
    5. Stil tærtebundene i fryseren i mindst 1 time (eller gerne i op til 1 uge i forvejen).

    Tip: Bag den lækre tærte dagen i forvejen, og pynt inden servering. 

    Prøv også denne skønne franske tærte med citroncreme og hindbær

    Hindbærmousse:

    1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
    2. Skrab kornene ud af vaniljestangen.
    3. Bring hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i kog i en lille gryde, og lad det småkoge et par minutter.
    4. Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme bærpuré. Si kernerne fra, og lad puréen køle af, til den er lun.
    5. Pisk fløden til let skum, og vend skyr i. Vend først lidt af skummet i den lune hindbærpuré, og vend derefter resten i.
    6. Fordel moussen i de valgte silikoneforme (brug eventuelt en stor sprøjtepose), og bank dem let mod bordpladen for at undgå luftbobler.
    7. Sæt dem i fryseren i mindst 4 timer, gerne natten over.

    Marcipanfyld med lakrids:

    1. Pisk smør sammen med sukker og revet marcipan med en elpisker, til massen akkurat er sammenhængende. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort igen.
    2. Rør lakridspulver i.
    3. Tænd ovnen på 175°.
    4. Fordel marcipanfyldet i et jævnt lag i de 2 kolde tærtebunde.
    5. Bag tærterne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne, og fyldet er fast. Afkøl tærterne helt.

    Servering:

    1. Vend forsigtigt de helt frosne hindbærmoussebomber ud af formene.
    2. Fordel dem på de 2 tærter, og fyld hullerne imellem moussebomberne med friske hindbær, lakridskugler, hindbærmandler, hakket chokolade og skovsyre.

    PRØV OGSÅ: Cappucino-tærte med sommerbær