Desserter
Marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber
Denne tærte har det hele: Det salte element fra lakridsen, det syrlige element fra hindbærmoussen og det søde, sprøde fra tærtedejen. Her får du opskriften på marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber.
Onsdag, 13. maj 2020 - 11:28 - af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Stine Christiansen
Tilberedelsestid: 1 t og 25 min
Tid i alt: 7 t og 25 min
Antal personer: 16
DET SKAL DU BRUGE:
MØRDEJ:
100 g blødt smør
60 g flormelis
1 tsk. groft lakridspulver
1 nip salt
1 lille æg
25 g mandelmel
175 g hvedemel
2 tærteforme med løs bund, Ø 20 cm
HINDBÆRMOUSSE:
3 blade husblas
½ vaniljestang
225 g hindbær (evt. fra frost)
75 g sukker
2 spsk. citronsaft
2 dl piskefløde
100 g skyr
Silikoneforme (f.eks. Quenelle, , Globe og Micro Stone fra Silikomart)
MARCIPANFYLD MED LAKRIDS:
100 g blødt smør
125 g mørk muscovadosukker
250 g marcipan
3 æg
2 tsk. groft lakridspulver
TIL SERVERING:
100 g hindbær
100 g lakridskugler (f.eks. fra Johan Bülow)
75 g hindbærmandler (f.eks. fra Summerbird)
25 g karamelchokolade (f.eks. Dulcey fra Valrhona)
Rød skovsyre
SÅDAN GØR DU:
Tærtebunde:
- Rør blødt smør, flormelis, lakridspulver og salt sammen i en skål. Rør æg i.
- Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml forsigtigt dejen uden at ælte den for meget.
- Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
- Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd de 2 tærteforme med dejen, så den dækker bunde og kanter.
- Stil tærtebundene i fryseren i mindst 1 time (eller gerne i op til 1 uge i forvejen).
Tip: Bag den lækre tærte dagen i forvejen, og pynt inden servering.
Prøv også denne skønne franske tærte med citroncreme og hindbær
Hindbærmousse:
- Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen.
- Bring hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i kog i en lille gryde, og lad det småkoge et par minutter.
- Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme bærpuré. Si kernerne fra, og lad puréen køle af, til den er lun.
- Pisk fløden til let skum, og vend skyr i. Vend først lidt af skummet i den lune hindbærpuré, og vend derefter resten i.
- Fordel moussen i de valgte silikoneforme (brug eventuelt en stor sprøjtepose), og bank dem let mod bordpladen for at undgå luftbobler.
- Sæt dem i fryseren i mindst 4 timer, gerne natten over.
Marcipanfyld med lakrids:
- Pisk smør sammen med sukker og revet marcipan med en elpisker, til massen akkurat er sammenhængende. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort igen.
- Rør lakridspulver i.
- Tænd ovnen på 175°.
- Fordel marcipanfyldet i et jævnt lag i de 2 kolde tærtebunde.
- Bag tærterne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne, og fyldet er fast. Afkøl tærterne helt.
Servering:
- Vend forsigtigt de helt frosne hindbærmoussebomber ud af formene.
- Fordel dem på de 2 tærter, og fyld hullerne imellem moussebomberne med friske hindbær, lakridskugler, hindbærmandler, hakket chokolade og skovsyre.
PRØV OGSÅ: Cappucino-tærte med sommerbær