ferrero rocher kage med nutella
Mad

Ferrero Rocher-kage med Nutella-mousse

10. maj 2020
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Stine Christiansen
Denne kage er en chokoladebombe uden lige og imponerer med den overdådige chokoladepynt på toppen. Her får du opskriften på Ferrero Rocher-kage med Nutella-mousse.
1 t og 0 min8 personer
Tid i alt 6 t og 45 min

NØDDEKAGE:

  • 100 g hasselnøddekerner
  • 150 g mørk chokolade
  • 120 g smør
  • 3 æg
  • 120 g sukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 springform, Ø 18 cm
  • Smør til formen

NUTELLA-MOUSSE:

  • 3 blade husblas
  • 250 g mælkechokolade
  • 100 g Nutella
  • 4 dl piskefløde
  • ¼ tsk. salt

NUTELLA-FROSTING:

  • 65 g blødt smør
  • 1 dl flormelis
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 100 g Nutella
  • 2 spsk. rent kakaopulver
  • 1½ spsk. hasselnøddelikør (f.eks. Frangelico)

TIL SERVERING:

  • 8 Ferrero Rocher
  • 6 Kit Kat-chokolader
  • 8 hasselnøddechokolader (f.eks. Mimoser fra Toms)
  • 15 g hasselnøddekerner
  • Lagkageplast

SÅDAN GØR DU:

Nøddekage:

  1. Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i springformen, og smør kanten med smør.
  2. Hæld hasselnødderne i et ovnfast fad, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til de er let gyldne og dufter. Tag dem ud af ovnen, og gnid de løse hinder af. Afkøl nødderne.
  3. Hak halvdelen af hasselnødderne groft, og blend resten til fint mel i en minihakker eller foodprocessor.
  4. Hak chokoladen fint. Smelt chokolade og smør i en gryde over svag varme. Tag gryden af varmen, og afkøl blandingen let.
  5. Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Rør chokoladesmørret i efterfulgt af hvedemel, hasselnøddemel, hakkede hasselnødder og salt.
  6. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter.
  7. Afkøl kagen helt.

Prøv også denne marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber

Nutella-mousse:

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  2. Hak chokoladen fint. Smelt chokolade og Nutella sammen i en varmefast skål over vandbad. Afkøl chokoladeblandingen lidt.
  3. Hæld 1 dl piskefløde i en gryde, og bring det til kogepunktet.
  4. Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde.
  5. Rør fløden i chokolademassen lidt ad gangen, og rør med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig og bliver blank.
  6. Pisk de sidste 3 dl piskefløde til let skum, og vend det i chokolademassen ad flere omgange, til moussen er jævn og ensartet.
  7. Tag den afkølede brownie ud af formen. Rengør formen, og sæt et stykke lagkageplast på indersiden af formen.
  8. Læg brownien tilbage i formen, og fordel nutellamoussen oven på kagen. Sæt kagen i fryseren i mindst 6 timer, evt. natten over.

PRØV OGSÅ: Chokoladelagkage med blåbær, Toffifee og hindbærmoussebomber

Nutella-frosting:

  1. Pisk det bløde smør lyst i en skål med en elpisker i 5 minutter. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk i 2 minutter mere.
  2. Tilsæt Nutella og kakao, og pisk igen, til frostingen er luftig. Smag til med hasselnøddelikør.

Servering:

  1. Tag kagen ud af fryseren, og fjern formen og kageplasten. Anret kagen på et serveringsfad, og lad den tø op på køl i ca. 1 time.
  2. Hæld frostingen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med små toppe af frosting.
  3. Pynt kagen med Ferrero Rocher, Kit Kat-chokolade og Mimoser ind imellem de små toppe af frosting, så den får et overdådigt udseende.
  4. Hak hasselnødderne groft, og drys dem på toppen af kagen inden servering.

PRØV OGSÅ: Brownie med hindbærmousse og chokoladeganache

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også