Kransekagetærte med vaniljecreme, hindbær og hyldeblomst-gelé
Desserter

Kransekagetærte med vaniljecreme, hindbær og hyldeblomst-gelé

Kransekage bør absolut ikke kun nydes nytårsaften. Denne kransekagetærte smager så vidunderligt, at den kandiderer til fast gæst ved fødselsdagsbordet. Her får du opskriften på en skøn kransekagetærte med vaniljecreme, hindbær og hyldeblomst-gelé

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 1 t og 5 min
Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

150 g marcipan
50 g flormelis
2 æggehvider, evt. pasteuriserede

VANILJECREME

2 æggeblommer
15 g majsstivelse (Maizena)
35 g sukker
korn af ½ vaniljestang
1½ dl mælk
1 dl piskefløde

KRANSEKAGE

2 æggehvider, evt. pasteuriserede
50 g flormelis
250 g marcipan
1 sprøjtepose med stjernetylle

HYLDEBLOMST-GELÉ

2 blade husblas
½ dl vand
½ dl konc. hyldeblomstsaft

TOPPING

50 g mørk chokolade
250 g friske hindbær

TIL SERVERING

1 tsk. frysetørrede hindbær
15 g usaltede pistacienødder

Opskrift - sådan laver du kransekagetærte med vaniljecreme, hindbær og hyldeblomst-gelé

 
1. VANILJECREME: Rør æg sammen med majsstivelse, sukker, vaniljekorn, mælk og fløde i en tykbundet gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring. Kog i 2-4 minutter under konstant omrøring, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt den på køl, til den er helt kold.
 
2. Tænd ovnen på 180°. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Ælt marcipanen sammen med flormelis i en skål. Ælt æggehvider i med fingrene, lidt ad gangen, til du får en jævn masse. Læg bagepapir på en bageplade, og smør makrondejen ud på bagepapiret i et rektangel på 30 x 10 cm. Brug gerne fingrene, så firkanten får pæne lige kanter. Bag makronbunden i ovnen i 10-15 minutter – den skal endnu ikke bages helt færdigt. Lad bunden køle af på bagepladen, mens du laver kransekagemassen. Lad ovnen være tændt.
 
3. KRANSEKAGE: Rør æggehvider og flormelis sammen i en kop. Læg marcipanen i en skål, og tilsæt æggehvideblandingen lidt ad gangen, mens du ælter det sammen til en ensartet kransekagemasse. Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt massen ud i pæne toppe langs kanten på den letbagte makronbund. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den færdig i 10-15 minutter. Afkøl på en rist.
 
4. TOPPING: Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Pensl den smeltede chokolade på makronbunden inden for kransekagekanten, og lad den størkne på køl. Skyl og tør hindbær.
 
5. HYLDEBLOMST-GELÉ: Udblød husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter. Opvarm vand og hyldeblomstsaft til kogepunktet i en gryde. Klem væden af den udblødte husblas, og opløs husblassen i saften under omrøring. Lad hyldeblomst-geléen stå i ca. 15 minutter ved stuetemperatur, til den er tyktflydende.
 
6. SERVERING: Pisk den kolde vaniljecreme igennem med et piskeris, og fordel den på kagen inden for kransekagekanten (du får vaniljecreme tilovers). Læg hindbærrene pænt oven på vaniljecremen, og pensl dem med hyldeblomst-gelé. Sæt tærten på køl, til geléen har sat sig. Drys med frysetørrede hindbær og hakkede pistacienødder før servering.