Desserter

Julekage med tørret frugt og nødder

af Anne au chocolat 28. marts 2022
Foto: Columbus Leth
En krydret julekage proppet med nødder, tørrede frugter og en masse julehygge!

INGREDIENSER TIL JULEKAGE

  • 250 g smør, blødt
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 90 g tørrede abrikoser
  • 60 g mandler
  • 60 g hasselnødder
  • 50 g usaltede pistacienødder
  • 90 g rosiner
  • 1 springform, ca. 23 cm i diameter

GLASUR TIL JULEKAGE

  • 100 g flormelis
  • lidt vand

Opskrift - sådan laver du julekage med tørret frugt og nødder

 

1. Forvarm ovnen til 180° varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt æggene, 1 ad gangen. Vend mel, bagepulver og krydderier i dejen. Skær abrikoserne i mindre stykker. Bland mandler, hasselnødder, pistacienødder, abrikoser og rosiner i dejen. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 55 minutter. Tjek med en strikkepind, om kagen er færdigbagt – der må ikke hænge våd dej ved, når du stikker strikkepinden ind i midten af kagen.

 

2. Glasur: Rør en tyk glasur af flormelis og vand. Smør glasur på den afkølede kage. Lad glasuren sætte sig helt, inden du skærer i kagen.

 

PRØV OGSÅ: Kanelkage med chokoladecreme og pebermynteknas