Mad
21. november 2018

Hjemmelavet julegranola

Denne julegranola smager dejligt på både yoghurt og med mælk på, men prøv også at bage den i muffins, som topping på crumblekage eller som knas i en trifli
Af: Kristine Høeg
Hjemmelavet granola

Foto: Line Falck Christensen

Denne julegranola smager dejligt på både yoghurt og med mælk på, men prøv også at bage den i muffins, som topping på crumblekage eller som knas i en trifli
50 min
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 200 g grove havregryn
  • 100 g speltflager
  • 130 g græskarkerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 70 g chiafrø
  • 50 g kokosflager
  • 150 ml ahornsirup
  • 120 ml olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • 100 g pistaciekerner
  • 100 g tørrede tranebær
Annonce

Sådan laver du hjemmelavet julegranola

  1. Tænd ovnen på 150°.
  2. Bland alle ingredienser på nær pistaciekerner og tørrede tranebær i en skål. Vend det grundigt sammen, så siruppen og olien bliver jævnt fordelt.
  3. Bred blandingen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og bag granolaen i ovnen i 45-55 min. Vend grundigt rundt i blandingen hvert 10. minut, så granolaen bliver ensartet ristet.
  4. Hak pistaciekernerne groft.
  5. Tag den færdige granola ud af ovnen og smag den evt. til med mere flagesalt.
  6. Vend pistaciekernerne i og lad blandingen køle af.
  7. Når den er kold, vender du de tørrede tranebær i og kommer granolaen på et flot glas eller to.

Bonusinfo: Du får ca. 1,7 l julegranola.

Velbekomme!

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.