Desserter

Italiensk marengs

af Beagle Iuel-Brockdorff 26. april 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Marengs er en gammel kending, mens de franske macarons er nyere, ret dyre – og populære lige nu. Men hvorfor ikke bage det hele selv?
6 stk

INGREDIENSER

  • 4½ past. æggehvider
  • 150 g sukker

Marengs er en gammel kending, mens de franske macarons er nyere, ret dyre - og populære lige nu. Men hvorfor ikke bage det hele selv?

Bruges til reder, små »kys«, omelet en surprise og bunde.

 

Fremgangsmåde

Pisk hviderne næsten stive og pisk sukkeret i.

Pisk massen over vandbad, til den er helt tyk og stiv.

Tag den af varmen og pisk, til den er afkølet.

Kom den i en sprøjtepose og sprøjt til den ønskede form på bagepapir. Bages ved 120 grader i ca. 50 min., til massen er tørret.

Stilles til afkøling på en rist og pakkes i en tætsluttende beholder.

 

 

6 Søde, sprøde fristelser

 

Macarons

Macarons med kaffe

Italiensk marengs

Kokosmakroner

Makronbund