Mad
3. juli 2014

Pavlova med marcipan og sommerbær

Pavlova i en frisk og sommeragtig udgave, som du sagtens kan spise mere end ét stykke af... Få opskriften her.
Af: Marie Melchior
Pavlova med marengs, creme, marcipan, blåbær, hindbær, jordbær og andre sommerbær

Foto: Line Falck

Pavlova i en frisk og sommeragtig udgave, som du sagtens kan spise mere end ét stykke af... Få opskriften her.

MARENGS

  • 3 æggehvider
  • ½ tsk. lys eddike
  • 150 g flormelis
  • 100 g marcipan

CREME

  • 2½ dl piskefløde
  • 1½ dl cremefraiche 38 %
  • korn af 1 vaniljestang
  • 4 spsk. flormelis

PYNT

  • 300 g jordbær
  • 125 g blåbær
  • 125 g hindbær
  • flormelis
Annonce

Opskrift - sådan laver du pavlova med marcipan og sommerbær

  1. Marengs: Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til stift skum. Tilsæt resten af flormelissen, og pisk, til du får en helt fast og stiv marengsmasse. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og vend den i dejen. Tænd ovnen på 150°. Læg bagepapir på en bageplade, og tegn en cirkel på 20-25 cm i diameter. Fordel marengsmassen i et tykt lag inden for cirklen. Bag marengsen i ovnen i 1 time. Lad den køle helt af på en bagerist.
  2. Creme: Pisk fløden til let skum, og vend cremefraiche, vaniljekorn og flormelis i med en ske. Fordel cremen på marengsbunden.
  3. Pynt: Rens jordbærrene; skær dem i halve. Fordel jordbær, blåbær og hindbær oven på kagen, og drys med sigtet flormelis.
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.