Hvid chokoladeparfait med brombær
Mad

Hvid chokoladeparfait med brombær

26. juli 2021
af Camilla Zarah Lawes
Super lækker is og en dejlig dessert, der nemt går hen og bliver en favorit - mums!
4 personer
Tid i alt 4 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 2½ dl piskefløde
  • korn og bælg af ½ god vaniljestang
  • 4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
  • 60 g flormelis
  • 100 g smeltet hvid chokolade

Brombærcoulis

  • 125 g brombær
  • 50 g sukker
  • 2 spsk. vand
  • vaniljebælg

Endvidere

  • 4 ramekiner og bagepapir
  • mynte til pynt

Opskrift - sådan laver du hvid chokoladeparfait med brombær

  1. Pisk fløden til skum, og sæt til side. Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen (gem bælgen til coulisen), og pisk æggeblommerne helt lyse og luftige med flormelis og vaniljekorn (tager ca. 7 minutter med en elpisker).
  2. Hæld den smeltede chokolade i, og rør godt. Vend forsigtigt flødeskummet i chokolademassen med en dejskraber.
  3. Beklæd formene med bagepapir, og fordel chokoladecremen i. Frys isen i mindst 4 timer, og gerne natten over.
  4. Kom brombær, sukker, vand og vaniljebælg i en lille gryde, og kog, til sukkeret er smeltet.
  5. Fjern vaniljebælgen, og mós brombærrene let. Køl af, og servér til parfaiten.

Herunder finder du lækre opskrifter med brombær

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også